Forraltbor-főzőverseny 2014. január 07. / A Balaton és környéke nyáron a legforgalmasabb, de a vidék minden más évszakban is elbűvölő. És persze mindig másik arcát mutatja. A magyar tenger északi partja híres a remek, jellegzetes fehérborairól, így minden bizonnyal a belőlük készülő forralt változatok is emlékezetesek lesznek. Ezekre a receptekre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás, így a verseny módot arra, hogy többféle melegítő italt is összehasonlíthassunk. A helyiek általában nem tekintik szupertitkosnak a receptet, így a nekünk legjobban ízlő módozatot otthon is kipróbálhatjuk. Egy téli kirándulás után, még kissé összefagyott kezekkel nincs is jobb annál, mint a forró bögrét átkulcsolva szürcsölni kicsit az illatos forralt borból. Mégiscsak van értelme a télnek! Badacsonytördemic 12. 07. |