Jó ház a város szélén - Központ Bisztró
2014. február 17. / IM

A Központ, az központ, még akkor is, ha nem a város közepéről, hanem Újpest-Központról beszélünk… Kétségtelen, hogy a város nagyobbik részének rengeteget kell közlekednie

hogy megközelítse a december végén nyitott külvárosi éttermet, de a helyiek és az elfogadható közelségben lakók ezúttal őszintén örül­het­nek. A korábbi hentes helyén nyílt, tágas, óriási ablakaival a kissé lehangoló újpesti valóságra néző bisztró üde színfolt a városrész életében. A tulajdonosok vélhetően nagy kockázatot vállaltak, amikor a kulináris kifinomultsággal korábban kevéssé vádolható Újpesten nyitottak minden tekintetben modern, trendi éttermet, de a vállalás láthatóan bejött: a hely este mindig megtelik, de ott-jártunkkor éppen ebédkor is várni kellett az asztalra.
Néhány hét leforgása alatt felkapott hellyé vált tehát, ami teljesen érthető: kiváló fogásokat ettünk, magabiztos és lehengerlően kedves személyzettel találkoztunk, és még az italválaszték is jóval izgalmasabb mint a legtöbb, hasonló kategóriájú helyen, rengetegféle, frissen készülő limonádé, szörp, üdítő kínálja magát a korrekt bor- és szeszesital-kínálat mellett. Az étlap mindössze öt-hat fogásból áll kategóriánként, így egyúttal azt is garantálni tudják, hogy minden étel rendelésre, frissen készül. A fogások változatosak, izgalmasak, mindegyik fűszerezésében van egy kis csavar, ami a szokványostól eltérővé teszi az egyébként is kiváló alapanyagokból készült ételeket. Érdemes a házi pufiban tálalt, kézműves hamburgereket is kipróbálni, de csak dicsérni lehet a malactatár fantázianevű hideg előételt vagy a pirított csuszatésztával körített, vajpuha marhanyakat is. Igényes, jó étterem, sokra viszi még.

IV., Szent István tér 1.