Gódor Attila - Szekszárdi Vörös Cuvéé 2011
2014. június 28. / DIBBUK

Gódor Attila neve egyelőre keveseknek lehet ismerős, csak pár éve visz saját pincészetet, mindössze egy hektárról szüretel.

Így saját néven futó tételei – érthetően – szinte csak a saját szűkebb pátriájában, egyes szekszárdi borkereskedésekben hozzáférhetőek. A fiatal borász főállásban ugyanakkor valódi szekszárdi nagyágyúk mellett dolgozik, így ha nevét nem is, a közreműködésével készülő borokat annál többen ismerik.
Saját, 2011-es házasítása négy szőlőfajtából áll össze, két hazai és két világfajtából: kékfrankos, zweigelt, valamint cabernet franc és merlot adja össze minden erényét az optimális küvé érdekében. Szín­ben már rubin, mégis hideg, kékes reflexek is észlelhetőek, szép tiszta, „tükrös”. Illatában leginkább konyakmeggy, érett bogyós gyümölcsök jönnek elő, de előtüremkednek a hordóhasználatra és persze a régióra jellemző animális jegyek is, ami így összességében némi szellőztetést is megkövetel a bornak. Száraz, élénk, egyen­súly­ban lévő bort kóstolhatunk, alapvetően gyümölcsös jegyekkel. Közepes testével és váratlanul rövid lecsengésével nehéz lenne egy este központjába kerülnie, inkább nyári grillpartik tartozéka lehetne, amelyet a könnyebb húsokhoz: mézes-mustáros csirkemellfiléhez, natúr grillezett pulykamellhez fogyaszthatnánk. Személyiségében egy tévedésből összehozott találkozó résztvevőjének képzelem: már az első percekben kiderül, hogy eredmény nélkül zárul majd a megbeszélés, de becsületből és illemből azért végignyomjuk. Nem hagy mély nyomot, de nem is fáj; könnyen elfelejtjük.

2500 Ft / palack
Kritika (3)