Gourmet Fesztivál
2014. július 09. / IM

Cuppogósra sikeredett az idei Gourmet Fesztivál május 30.–június 2. között a Millenárison. Mindenki az eget kémlelte, a rutinosabbak (ide értve a műsorvezetőket is) egyenesen gu­mi­csiz­má­ban érkeztek a Millenáris területére. Persze ez a lábbeli is tud dizájnosan trendi lenni, ami kell is ehhez a prémiumkategóriás rendezvényhez.

Az időjárástól eltekintve a Gourmet évről évre jobb formáját mutatja: minden megmarad, ami bevált legutóbb, és minden évben vannak új ötletek is. Szembetűnő, hogy egyre több étterem képviselteti magát kis bódékkal, minikonyhákkal. Az aktuális iránynak megfelelően idén már több volt a sörfőző, kézműves sört kínáló különítmény is, és talán ez az egyetlen gasztrorendezvény, ahol kifejezetten hangsúlyosan jelenhetnek meg a minőségi cukrászdák is, bemutatva, hogy nemcsak az éttermek, de a cukrászdák területén is óriási a fejlődés a hazai gasztronómiában.
Az idei rendezvény főszereplője a gulyás volt: a séfeket arra kérték, hogy a nemzeti eledelt újragondolva vagy csak ízvilágát felhasználva készítsenek rájuk jellemző, esetenként meghökkentő fogásokat. A közönség jól fogadta a gulyásízű fagylaltot, jégkrémet, terrine-t, a gulyásos kolbászt, az ázsiai ízesítésű gulyásleveseket, de készült gulyás orosz módra, készült szar­vas­ból, sertésoldalasból, de még bélszínből is.