Joanna Bator Budapesten
2014. december 01. /

Ismét Magyarországra érkezik a kortárs lengyel próza egyik legkiemelkedőbb alakja, Joanna Bator. Az írónő pályája legutóbbi, 2011-es látogatása óta töretlenül ível

felfelé, könyvei egyre több nyelven hozzáférhetők világszerte. Tavaly elnyerte a legrangosabb lengyel irodalmi elismerésnek számító Nike-díjat. A Homokhegy című, lebilincselő családregény foly­ta­tá­sa­ként idén tavasszal jelent meg magyarul a szerző második könyve Homokfelhő címmel, Hermann Péter fordításában, a Magvető Könyv­kiadó­nál.
„Felnőtteknek szóló, szép, felemelő és érzelmes, ám korántsem ér­zel­gős mese a lengyel írónő, Joanna Bator regénye. Lehengerlő erejű dicshimnusz a kulturális sokszínűségről, az élet szépségéről és a boldogság lehetségességéről egy közép-európai bányászváros pa­nel­ren­ge­te­gében felnőtt, mégis önfeledt világpolgárrá váló fiatal nő életén keresztül.” (Pethő Anita: Egyre több történet, Népszabadság). Az október 20-i könyvbemutatón a szerzővel Lévai Balázs beszélget. Joanna Batorral egy nappal korábban, október 19-én 19 órakor a Budapest Transzfer programon is találkozhat a közönség a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
FUGA (V., Petőfi Sándor u. 5.)
10. 20., 18h