Bosnyák Viktória: Analfa visszatér
2015. november 05. /

Tavaly év végén jelent meg Bosnyák Viktória ifjúsági regénytrilógiájának harmadik része, pontosabban az új kiadás harmadik része.

Annak ellenére, hogy trilógiáról beszélünk, mindhárom kötet teljesen más stílusú, mást helyez előtérbe. A Tündérboszorkány egy, a köny­vek szeretetéről szóló, mágiával fűszerezett mese, míg a Klott Gatya, ne fárassz! egy osztály mindennapjaiba enged bepillantást, az ötö­di­ke­sek gondjait taglalja.
Az Analfa visszatér főszereplője azonban maga az írónő, Viki, aki meg­­hív­nak a Szigligeti Alkotóházba néhány írótársával együtt, hogy az ott eltöltött idő alatt találjanak ki újabb történeteket. Igen ám, de látszólag mindegyikük írói válságban szenved, mert senkinek sincs egy fia gondolata sem. A helyzeten csak ront, hogy megjelenik két szakácsnő, akik egymást Mucikának szólítják, a könyvtár összes könyvét titokzatos módon ellopják, és berepül a történetbe egy légy, aki a billentyűzet segítségével üzen Vikinek. Szerencsére azonban megjelenik az 5. d osztály, így közösen szállnak szembe a Boszorkányok Könyvtárellenes Szövetségével (BKSZ), megmentsék a könyveket.

Kolibri Gyerekkönyvkiadó
216 oldal / 2990 Ft