Kevi Böllértalálkozó
2015. február 20. /

Túrkevén a látogatók betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába a szúrástól a kol­bász­töltésig.

A részt vevő böllérek által készített ételeket folyamatosan meg­kós­tol­hat­ják az érdeklődők is, hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orja­le­vest, toros káposztát kínálnak a vendégeknek. Lesz malacsütés, pá­lin­ka­kós­tolás, zene, tánc, egyszóval igazi régi disznótoros hangulat. A központi rendezvénysátorban az eseményhez kapcsolódó kulturális, zenei programokkal várják az érdeklődőket, majd az este eljövetelével ugyanitt a megfáradt böllérek, csapataik és természetesen a kitartó vendégek közös vacsorán, disznótoron vehetnek részt, ahol asztalra kerülnek a hagyományos disznótoros ételek, s nem fognak hiányozni a háziasszonyok által elkészített sütemények sem.

Túrkeve
02. 14.