Brand – Nemzeti Színház
2015. március 16. /

Brand Istent szolgálja, de nem a szelíd nagyapónak képzelt szeretet és megbocsátás istenét, hanem egy fiatal, erős, megalkuvást nem ismerő, kérlelhetetlenül szigorú istent. Ahhoz, hogy az

emberek méltók legyenek az ő istenére, hogy az életük és a hitük ne két dolog legyen, ahhoz teljesen meg kellene változniuk. Szü­lő­fa­lu­já­ban, ahol éhínség dúl, felkérik, legyen a papjuk. Brand nem követel többet az emberektől, mint saját magától, de az túl sok. Túl nehéz az élet. Híveit pofátlan hazugságokkal elfordítják tőle. A mindent vagy semmit jegyében élt. Ő mindent odaadott. És nem ért el semmit. Nem lehet hazugságok, megalkuvások nélkül élni? Valószínűleg nem.
De kell, hogy legyenek Brandok, akikhez mérhetjük magunkat. Zsótér Sándor nem az ismert és sokat játszott Ibsen-darabok közül vá­lasz­tott, hogy azt új értelmezésben vigye színre, hanem az életmű egyik fontos és nagyszerű drámáját, a Brandot, amelyet magyar szín­pa­do­kon eddig még nem játszottak.
Szereplők: Törőcsik Mari, Trill Zsolt, Mátyássy Bence, Trokán Nóra m.v., Mátray László m.v., Horváth Lajos Ottó, Szatory Dávid, Kristán Attila, Molnár Erika m v., Szűcs Péter Pál m.v..

Nemzeti Színház, Kaszás Attila Terem
02. 22., 19.30h