Party Girl
2015. Április 24. / Szalóky Bálint

Három egykori főiskolás jó barát összeállt, hogy a tanultakat végre egy nagyjátékfilmben kamatoztassák. Választott témájukat közvetlen környezetükből merítették: a miskolci Cinefesten fél éve debütált, és most országosan is mozikba kerülő

Party Girl címszereplője egyikük édesanyja, a filmbéli közeli barátokat pedig valóban önmaguk alakítják.
Angélique szereti az életet, de valahogy idős korára sem sikerült felnőnie. Hatvanéves fejjel sem pihen, éjszakáit korábbi munkahelyén, a német határ közelében lévő, lepukkant kabarébárban tölti, hol hő­bör­gő alkoholistaként, hol férfifalóként, hol mindkét minőségben. Teljesen váratlanul éri, hogy a visszatérő vendégek egyike, egy nyugdíjazott bányász egyszer csak megkéri a kezét. Angélique igent mond, mielőtt felmérné, milyen életmódváltásra kényszerül ezzel. A nő képtelen a korábbi felelőtlen életvitelét hátrahagyni a nyugalmas hétköznapokért, képtelen leszámolni saját függőségeivel, és még inkább: képtelen sze­retni.
A Party Girlön érezhető az alkotók odaadása, de a film aduásza egye­dü­li­ként a főszereplő Angélique Litzenburger marad. Látszik rajta, hogy valóban sokat megélt, és ami a tekintetében benne van, azt a legnagyobb színészek sem tudják mímelni. A korábban kisfilmeket készítő trió első egész estés alkotása tisztességes karrierkezdet, ugyanakkor kellően érdektelen, csapongó és feszültségmentes ahhoz, hogy már a moziban ülve elveszítsük az érdeklődésünket. Annál inkább, mivel a kezdetektől olyan végkifejlet felé robog, ami sajnos egy pillanatig sem lehet kétséges.

Party Girl
Francia, feliratos film
Rendező: Marie Amachoukeli, Claire Burger, Samuel Theis
Főszereplők: Angélique Litzenburger, Joseph Bour, Mario Theis, Samuel Theis
96 perc
Forgalmazó: Vertigo Média
Bemutató: 04. 23.