A hangok
2015. Április 24. / Szalóky Bálint

Jerry (Ryan Reynolds) látszólag az ártatlanság példaképe, akire munkahelyén – a kádgyárban – naivsága miatt minden vacak ingyen melót rásóznak. Ám hazaérve Jerry már távolról sem (csak) ez a kedves fickó, hősünk ugyanis előszeretettel társalog két házi kedvencével, a kutyájával és a
macskájával. Amikor pedig egy véletlen „baleset” folytán kedvencei baráti köréhez kolléganője (Gemma Arterton) levágott feje is csatlakozik, vészesen hullani kezdenek a Jerry környezetében lévő emberek.
Marjane Satrapi egészen kiváló bemutatkozó rendezése, a Persepolis óta folyamatosan tesz róla, hogy nehogy bárki bekategorizálhassa – nem mintha a Persepolis bekategorizálható lett volna. A sztárok jelenléte ne tévesszen meg senkit, első amerikai rendezése, A hangok fekete komédia a javából: a végeredmény kellően vérbő és bizarr ahhoz, hogy távolról sem kelti stúdiófilm látszatát. A sokáig a legjobb meg nem filmesített forgatókönyvek közt veszteglő alkotás hosszú utat járt be a tényleges megvalósításig, a Mark Romanek (Sötétkamra, Ne engedj el) helyett beugró Satrapi azonban nem nőtt fel a feladathoz. A kezdetben felettébb szórakoztató felállás és a kellemesen retró köntös nem tart ki a fináléig, A hangok így csak egy eredetiséggel kecsegtető mozi marad, mely elsősorban csak főszereplője – nem a kutya, hanem Reynolds – karrierjében lehet mérföldkő.
[kep3]
A hangok (16)
The Voices
Amerikai, feliratos film
Rendező: Marjane Satrapi
Főszereplők: Ryan Reynolds, Gemma Arterton, Anna Kendrick, Jacki Weaver
103 perc
Forgalmazó: ADS Service
Bemutató: 04. 23.