Gyereksziget
2015. június 29. /

Június 6–28. között idén is minden hétvégén Gyerekszigetté alakul a Hajógyári-sziget, ahol a koncertek mellett kézműves foglalkozások, cirkusztanoda, Manóvilág, felfedezőtúra, Rippel Mozgásművészeti Akadémia és még sok más szabadtéri produkció várja a gyerekeket.

A Generali Nagyszínpadon fellép többek között Gryllus Vilmos, a Makám, Halász Judit, a Kiskalász, a Kolompos, az Iszkiri, az Alma és a Holddalanap zenekar. Emellett tánctanítás, sportbemutatók, színházi és bábelőadások, sőt, idén először A varázsfuvola című opera gye­re­kek számára átírt verziója színesíti a repertoárt.
A Poronty Cirkuszban nemcsak nézőként, hanem akár bohócként is kipróbálhatják magukat az érdeklődők, a Bohóc Erdőben pedig titkokat tudhatnak meg a bohóctermészet rejtelmeiről. A Bohóclakás vendégei megkóstolhatják a legfinomabb kendőlevest, kipróbálhatják a leg­ru­gal­ma­sabb hasra ejtő ajtót, elolvashatják a leggyorsabban repülő mese­könyvet, fényképezkedhetnek a leglágyabban dülöngélő cir­kusz­fal előtt, és labdával dobhatják kottavonalakra a bohóczenebona dallamát. A Gyerek Paradicsomban a természetet és élővilágot bemutató múzeumok munkatársai mutatnak izgalmas, állati különlegességeket, és folytatnak világot megváltó nagy beszélgetéseket a gyerekekkel. A kofatéren illatos fűszerekkel, színes, friss gyümölcsökkel és zöldségekkel lehet ismerkedni, piacosat és sokféle érdekes játékot játszani. Közel negyven helyszín, sok száz programmal, ráadásul ingyen!

Hajógyári Sziget
06. 06–28