„Támad” a Vörös Hadsereg
2015. szeptember 24. /

Az Orosz Föderáció Belügyminisztériumának hivatásos művészegyüttese, amelynek az Alexan­drov mellett kizárólagos joga használni a „Vörös Hadsereg Kórusa” nevet, hazánkba érkezik.

Szeptember 17-én Veszprémben, 18-án Győrben, 19-én a Budapest Arénában, 20-án Miskolcon lép fel a világhírű zenekar.
Az együttest 1939-ben alapították az akkori Vörös Hadseregen belül, hogy emeljék a morált a kifáradt, kimerült seregben. A jelenlegi di­rek­tor és karmester Viktor Eliseev 1985 óta irányítja az együttes szakmai munkáját. Azóta a társulat bejárta mindegyik kontinenst, több mint 7000 koncertet adott 20 millió embernek.
Csodálatos hangzású férfikórus, remek szólóénekesek, kiváló ze­né­szek és virtuóz táncosok előadásában olyan jól ismert slágerek hang­za­nak fel, mint a Volgai hajósok dala, a Kalinka, a Moszkvai éjszakák, a Katyusa, a Partizán-dal, de az orosz hangzás a repertoáron lévő, nyugati zenei kultúrából átemelt daraboknak is jót tesz. Repertoárjuk rendkívül széles skálán mozog, megtalálhatók benne orosz tra­di­cio­ná­lis népdaloktól kezdve templomi kórusokon át népszerű operaslágerekig. A rendkívül nagy tudású, klasszi­kus és akrobatikus technikával bíró táncosok előadásban orosz néptáncokat, katona- és ten­ge­rész­tán­co­kat, a világhírű kozáktáncokat csodálhatja meg a közönség. Vendégként Vásáry André lép fel, akit több európai énekes közül választott ki a produkció.

Budapest Sportaréna
09. 19.