Közösségi kultúra Pestszentimre szívében
2016. január 06. /

Idén is izgalmas programokkal várja látogatóit a megújult Pestszentimrei Közösségi Ház. A Budapest XVIII. kerület kulturális életében meghatározó, nagy múltú művelődési intézmény évről évre minden igényt kielégítő, minőségi szolgáltatásokat és programokat biztosít gyerekek, felnőttek és az idősebb korosztály számára egyaránt.
A teljes körűen felújított és kibővített létesítmény sokoldalúan használható belső terei komplex kulturális események lebonyolítására is lehetőséget teremtenek. Az egyik ilyen nagy népszerűségnek örvendő rendezvénysorozat a Nemzetek napja, melynek következő alkalmával, február 21-én a japán kultúra értékeit csodálhatjuk meg.
A korszerű színpad-, hang- és fénytechnikának köszönhetően havonta egy-egy színvonalas színházi előadásra is beülhetünk. Február 28-án a Macskalépcső, március 6-án az Őrületek tornya, április 10-én pedig Molière: Dandin György című darabja kerül színpadra.
A Pestszentimre szívében elhelyezkedő közösségi ház 2016-ban is számos különlegességgel kapcsolódik a kulturális és művészeti élet vérkeringésébe. A jelentős országos eseménysorozatokhoz csat­la­koz­va a Magyar Kultúra Napján, január 22-én Pető Csilla: Lélektánc a Caminón című könyvének élménybeszámolóval egybekötött be­mu­ta­tó­ja várja a szellemi kalandokra vágyókat. A Költészet Napja alkalmából április 8-án verselő teadélutánon vehetünk részt, április 11-én pedig Turek Miklós versszínházi előadását láthatjuk József Attila utolsó éjszakájáról.
A családi napok, kiállítások és érdekfeszítő előadások mellett 2016-ban is folytatódik a Pestszentimrei Zenebona sorozat. Április 23-án a Grassalkovich kvartett ad koncertet, május 14-én pedig a hagyományos Pünkösdölő kóruskoncertet rendezik meg a pestszentimrei Katolikus Plébániatemplomban. A tavalyihoz hasonlóan április 17-től pedig havonta egy-egy alkalommal Pestszentimre főterén is élvezhetjük a sza­bad­té­ri hangversenyek hangulatát.

Pestszentimrei Közösségi Ház (XVIII., Vasút u. 48.)
Tel.: 294-5971
www.pikhaz.hu
www.facebook.com/pikhaz