Csínom Palkó
2016. február 08. /

Csábítanak az ismerős dallamok, dübörögnek a vérpezsdítő koreográfiák, aranyos történet közepén a mai operettjátszás nagy egyéniségei együtt sok-sok fiatal, ígéretes tehetséggel. És közben a produkció vallomás a színházcsinálás problémáiról, izgalmairól, gyötrelmeiről.

Újszerű kísérlet, amelyben érzetekről, felfogásbeli különbözőségekről éppúgy esik szó, mint örömökről és fiaskókról. Kapcsolatot keresünk múlt és jelen között, játékosan, viccesen, de néhol keserédesen…
Farkas Ferenc bizonyára örülne, hiszen termékeny művészként élt – számtalan filmhez, színpadi műhöz írt zenét –, s mindig fontos volt számára a közönség jelen idejű érdeklődése és szeretete. Benne olyan mestert tisztelhetünk, aki 2015-ben lenne 110 éves, ám még 90 évesen is volt bemutatója az Operaházban, miközben a 20. századi nagy komponistáink közül növendéke volt Ligeti György, Kurtág György, Szokolay Sándor, Petrovics Emil, Vujicsics Tihamér.
A Csínom Palkó története, magával ragadó zenéje nagyon alkalmas arra, hogy ízig-vérig mai játékot formáljanak belőle, ami úgy magyar és történelmi, hogy egyszerre friss, lendületes, mégis elgondolkoztató, miközben a jelen világ számos gondjával is foglalkozik.
Főbb szerepekben: Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Gömöri András Máté, Csere László, Lévai Enikő, Faragó András, Földes Tamás, Oszvald Marika, Dancs Annamari, Dézsy Szabó Gábor, Péter Richárd, Kállay Bori, Lehoczky Zsuzsa. A rendező: Kero, azaz Kerényi Miklós Gábor.

Budapesti Operettszínház
04. 24., 09h