BudapestArtWeek
2016. Április 20. /

A BudapestArtWeek egy új programsorozat, amely – kiegészítve a Budapesti Tavaszi Fesztivál klasszikus művészeti kínálatát – friss lendületet és iránytűt kíván adni a képzőművészet kedvelőinek. Lehetőséget nyújt a bőséges képzőművészeti eseményekben való eligazodásra,

közel 50 művészeti programot hangol össze (megnyitók, tár­lat­ve­ze­té­sek, galériatúrák, performanszok, beszélgetések, nyitott műtermi na­pok, múzeumpedagógiai programok stb.) és kínál egy héten keresztül a képzőművészet aktuális és pezsgő világában.
A városnéző séták mintájára lesznek például galériatúrák, április 23-án többek között a budai oldal új galérianegyedében. A Bartók Béla úton a Godotban a 90-es években induló, művészi bátorságáról ismert, bevállalós Nagy Kriszta, a KAS galériában pedig két spirituális irány­ban elkötelezett művész, Lovas Ilona és Asztalos Zsolt kiállítása várja a túrára érkezőket. Ugyanezen a napon „A párhuzamosok a vég­te­len­ben találkoznak” címmel biciklis galériatúra is indul, melynek részt­ve­vői a magyar képzőművészeti élet legfiatalabb alkotóival, a Stúdió éppen soros művészeivel tölthetnek el egy délutánt. A város egyik legfrivolabb társasági helyszínén, a Fészek Galériában a szókimondó Király András és a nagyvárosi festészet ifjú mestere, Szabó Ábel várja az érdeklődőket. Az elegáns belvárosi házak titokzatos rejtekébe Üveges Krisztina művészettörténész, kurátor enged némi bepillantást: túrája az V. és a VI. kerület patinás házainak udvarán, földszinti és emeleti lakásaiban helyet foglaló exkluzív galériákba vezet. Ezeken a helyeken többek között Kerekes Gábor zseniális, a technikát megújító fotós munkáival és reflexióival, valamint a Taxidermiából és az Ópiumból ismert Szöllősi Géza grafikus, festő, látványtervező, designer borzongató, erotikus és szarkasztikus alkotásaival ismerkedhetünk. A Makláry Fine Arts dél-koreai kortárs művészek műveiből szemezget, a Műcsarnok pedig az elmúlt évtized legfontosabb fotószalonjával csalogat a Városligetbe.

04. 19–24.