Breaking News: A Saron-merénylet nyomában
2016. május 17. /

Aki szerette a szerző Raj című könyvét, bizonyára szívesen vág bele az elődjéhez hasonlóan nem kis terjedelmű Breaking News olvasásába is. A regény főszereplője Tom Hagen, harctéri tudósító, aki sikeres a szakmájában, és különleges, folyamatos mozgásban lévő helyről, a Közel-Kelet országaiból küldi riportjait.

Majd fordul a kocka, és három hosszú éven át a kudarc lesz az útitársa. Aztán egy napon, úgy tűnik, megfogta az isten lábát, mert Tel-Avivban az izraeli titkosszolgálattól fontos adatokhoz jut. A tudósító éhesen csap le az ajánlatra, nem sejti, hogy halálos láncreakciót indít el az adatvásárlással.
A szerző 1929-től napjainkig haladva avat be bennünket Palesztina és Izrael tragikus, megnyugtató megoldást napjainkban sem mutató történelmébe. Két zsidó család fiainak eltérő életszemlélete és életútja a vezérfonal, amelyen keresztül megismerkedünk Izrael mindennapi életével és persze a színfalak mögötti játszmák szövevényes világával is. A regény fikció, de számos szálon kapcsolódik a valósághoz. Frank Schätzing regényének elolvasása komoly figyelmet követel, de nem csak irodalmi élményt ad, sokat megmutat egy olyan világról, amelyről több mint ellentmondásos képünk van.

Athenaeum Kiadó, 2016
1056 oldal / 5990 Ft