Micsoda banda!
2016. augusztus 04. / Kovács Gellért

Augusztus 4-én ront rá a multiplex népére a csupa-csupa antihősből verbuvált Suicide Squad – Öngyilkos osztag. E szuperképességekkel és elmebajokkal alaposan ellátott brigád tagjai a magát makacsul tartó képregényfilmes biznisz állóvizét igyekeznek kicsit felkavarni. Ha tényleg olyan
dögösek, viccesek és bevállalósak, mint amilyennek az előzetesek alapján tűnnek, a DC Comics filmes univerzumépítésének nagy dobását produkálhatják. Na de kik is ők egyenként?

Deadshot
Mit tud?
Lőni. Sokat és pontosan. Az osztag mesterlövésze (polgári nevén Flloyd Lawton) a filmváltozatban csak a kislányával szeretne lenni, azaz épp visszavonulóban van, de persze a teljes megtisztuláshoz még szüksége lenne arra a bizonyos „utolsó melóra”.
És a színész?
A szupersztár Will Smith személyesen. Aki valószínűleg azért is vállalta el ezt a szerepet (vagy hajtott rá, ki tudja), hogy még jó sokáig a szupersztár Will Smith maradhasson – illetve, megint az lehessen, mert egy ideje nem nagyon jön be neki úgy igazán semmi.

Harley Quinn
Mit tud?
Totálisan és megállás nélkül megőrülni. A kívül-belül nagyon színes hölgyikét egykoron Dr. Harleen Quinzel pszichiáterként ismerték a DC világában kiemelten fontos Arkham elmegyógyintézetben. Ám a doktor néni bekattant, s rákattant egyik ápoltjára. Akit valami Jokernek hívnak…
És a színész?
Margot Robbie. Egyre menőbb szépség, aki ugye alaposan megkeserítette Leo életét A Wall Street farkasában. Nemrég Budapesten is forgatott, a mozikban pedig pár hete láthattuk utoljára, hiszen Alexander Skarsgard kockahasú Tarzanja mellett ő volt Jane!

[kep3]

Killer Croc
Mit tud?
Amit a neve és a kinézete ígér: megenni áldozatait. Leginkább vízben szereti ezt csinálni. Waylon Jones kisgyerekként kapott el egy nem éppen hétköznapi betegséget, ezért alakult át majdnem krokodillá. Kívül és belül.
És a színész?
Adewale Akinnuoye-Agbaje. A csodaszép nevű angol színész többek között feltűnt anno A Bourne-rej­té­ly­ben, a G. I. Joe: A kobra árnyékában, s fontos szerepet játszott a Lost – Eltűntek című kultszériában is.

Boomerang kapitány
Mit tud?
Ütni-verni, speciális fegyverekkel gyilkolni. George Digger Harkness igazán nagyszerű bunkó. Nemzetiségére nézve ausztrál.
És a színész?
Jai Courtney igazi rejtélye a mai Hollywoodnak: hiába volt ő John McClane fia a legutóbbi Die Hardban, hiába játszik A beavatott franchise-ban – vagyis hiába jönnek neki új és újabb popcorn-szerepek, nem igazán tud elég ütős (értsd: megjegyezhető) lenni. Talán most!

Diablo
Mit tud?
Chato Santana gitár helyett a tűzzel játszik. Illetve hát ő maga lángol! Védőruha nélkül nem ajánlatos vele szórakozni.
És a színész?
Jay Hernandez kitartó karakterszínész: tévésorozatokban és mozifilmekben is jó sokszor találkozhattunk már vele – utóbbiak közül talán a Motel 1-2. a legemlékezetesebb.

Enchantress
Mit tud?
Egyfajta boszorkány ő, tehát a legkülönfélébb mágikus dolgokhoz ért. A személyi igazolványa szerint June Moone a civil neve, ám egyszer belebotlott valami gyanús szellemféleségbe, s azóta viselkedik furán.
És a színész?
Modell, s igazán tehetséges fiatal művész: Cara Delevingne. Igen extra kisugárzással rendelkezik: a Papírvárosokban egyenesen imádnivaló volt!
Slipknot
Mit tud?
Hiperspéci kötelei vannak. Christopher Weiss kivégzésben verhetetlen, de a kötelek arra is jók, hogy jó gyor­san mozogjon egyik pontból a másikba.
És a színész?
Adam Beach. A kilencvenes évek óta játszik, leginkább akkor szólnak neki, ha kanadai-indián szár­ma­zá­sá­nak külső jegyeire van szükség (Füstjelek, A fegyverek szava, A dicsőség zászlaja).

Katana
Mit tud?
Női szamuráj, ám persze amolyan Öngyilkos osztag módra: Tatsu Yamashiro testőrként is viselkedik, de ha úgy adódik, hirtelen felindulásból használja a kardját. Mondanunk sem kell, mennyire mesterien!
És a színész?
Az egészen kivételesen gyönyörű, abszolút elsőfilmes Karen Fukuhara.

Rick Flag
Mit tud?
Talán kordában tartja ezt az eszeveszett társaságot. Ő ugyanis a kormány által kifundált extravagáns akció vezetője: az Ezredes. Profi katona, kőkemény gyilkos. Hidegvérű és jók az idegei. Talán túl jók.
És a színész?
Joel Kinnaman. A moziban a legutóbbi Robotzsaru, a tévében a Gyilkosság című sorozat nagyon laza és szerethető Holder nyomozója, a Kártyavárban Kevin Spacey republikánus ellenfele.

Amanda Waller
Mit tud?
Ő találja ki az Öngyilkos osztagot. Politikus. Elvileg neki felel az Ezredes. Meglátjuk, mennyire bánja meg a nagy ötletet.
És a színész?
A két Oscarra jelölt Viola Davis (Kétely, A segítség). A képernyőn is elég jól megy neki: idén ősszel harmadik évadát kezdi a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című, nagyon nézett krimisorozata.

Joker
Mit tud?
Nevetséges kérdés. Halálosan vicces kérdés! Ő a képregényvilág leg­hí­re­sebb gonosza, az életveszélyes kárörvendő. Szupersztár! Azt még nem tudni pontosan, mikor és miért tűnik fel a filmben (Batmanhez hasonlóan), de az biztos, hogy fontos lapokat osztanak neki.
És a színész?
Jared Leto, ideális rocker és Oscar-díjas filmsztár. Az előzetesek alap­ján nem hoz szégyent az elődökre.