Alkotó RAKtárház és Ganz bácsi műhelye
2016. szeptember 16. /

A nyár folyamán kedd és csütörtök délelőttönként 10–13 óráig szünidei programsorozatot rendez a Műszaki Tanulmánytár és a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény.
Az izgalmas alkotófolyamatok közepette a látogatók felfedezhetik Budapest két kevésbé ismert, ám nagyon is figyelemre méltó gyűjteményét. Mindkét múzeum csodaszép kerttel rendelkezik, így ha az időjárás engedi, a foglalkozásokat a kertben tartják.
Kedd délelőttönként a Műszaki Tanulmánytárban nyílik az Alkotó RAKtárház kapuja: az érdeklődők felfedezhetik a csillagászat, a fényképészet, a gépesített írás, a tengeri tájékozódás, a régi háztartás és a számítástechnika kezdeti eszközeit, világhírű találmányokkal találkozhatnak, és sok egyéb érdekes tárgyon át a technika fejlődésének történetével is megismerkedhetnek. Csütörtök délelőttönként az egykori öntöde bejárásával, kézműves foglalkozással várja az érdeklődőket az Öntödei Gyűjtemény. A pincétől a padlásig bejárják az öntödét: a látogatók megtudhatják, hogyan működött az adagoló, mi minden került a kemencébe, és az is kiderül, hogy mi a pőrekocsi. A programok a múzeumba váltott belépőjeggyel látogathatóak.

Műszaki Tanulmánytár
(XI., Prielle Kornélia u. 10.)
08. 02. és 23.

[kep3]

Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény
(II., Bem József u. 20.)
08. 04. és 25.