Drakula utolsó tánca
2016. szeptember 29. /

A nagysikerű szegedi Dóm téri bemutató után szeptember 30-án a Müpába érkezik Zsuráfszky Zoltánnal és Sánta Gergővel a címszerepben a Drakula utolsó tánca című produkció. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes tánc-szín-játéka Keresztes Ildikó és Novák Péter közreműködésével parádésnak ígérkezik.

Van egy erdélyi falu, ahonnan Vlad Tepes áldozatait szedi. A nép – csodálatos néptáncos elemekkel fűszerezve – fellázad a gróf ellen, miután az kiszívja az életet egy frissen férjhez adott lányból.
A táncjáték végig elképesztő tempót diktál. Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus különféle néphagyományokat olvasztott egybe: magyar és román, sőt, cigány táncok is megelevenednek a színpadon. A Kossuth-díjas koreográfus nemcsak rendezője, főszereplője is az előadásnak, igaz, már csak az erejétől megfosztott vámpír szerepét öltötte magára. Fiatalabb énje Sánta Gergő, akinek könnyed léptű verbunkjától – de tényleg, egészen addig nesztelen, míg fel nem húzza csilingelő cipőjét – elcsábulnak a nők. Merthogy Drakulaként ötöt is „elfogyaszt” áldozataiból…

Müpa
09. 30., 19h