18. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál, 2016. október 7–9.
2016. október 14. /

Vigh Andrea, Alexander Boldachev és Catrin Finch hárfaestjei,
hárfakiállítás, kurzus és hangszerbemutató koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban.


Immár hagyomány, hogy minden év októberében világhírű hárfások látogatnak el Gödöllőre az MVM Koncertek keretében. Október 7. és 9. között már 18. alkalommal rendezik meg a Királyi Kastélyban a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivált. A gyönyörűen felújított Lovarda és a Díszterem ismét méltó helyszíne lesz a rangos hangversenyeknek.
A fesztivált Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművésznő nyitja meg október 7-én, pénteken este Romantikus fantáziák című koncertjével, amely a korszak legkiválóbb szerzőinek kompozícióit vonultatja fel. Vigh And­rea október 9-én 11 órai kezdettel A hárfa sokszínűsége el­ne­ve­zés­sel ingyenes hárfabemutató koncertet ad gyermekek részére. A koncertet követően 13 órai kezdettel fiatalok számára tart kurzust Gulyás Csilla hárfaművésznővel. Szombaton délelőtt 11 órától fiatal művészek be­mu­tat­ko­zá­sá­ra is sor kerül: Farkas Mira Junior Prima-díjas hárfaművésznő hangversenyén Debussy, Saint-Saëns és Borne művei hangoznak el Duleba Lívia (fuvola) és Krähling Dániel (brácsa) közreműködésével.
Este, az ugyan még csak 26 éves, de a világ legjelentősebb pódiumain koncertező Alexander Boldachev „Orosz-est” elnevezésű hangversenyén ismerkedhet meg a közönség a művész hazájának legjelentősebb hárfaműveivel.
A fesztivált október 9-én 19 órai kezdettel Catrin Finch hárfaestje zárja. Műsorán Bach zenéjétől egészen Piazzolla tangójáig hallhatunk majd remekműveket. A fesztivál teljes ideje alatt ismét lesz hárfakiállítás is.



2016. október 7. (péntek), 19 óra – Vigh Andrea hárfaestje
Közreműködik: Szabadi Vilmos (hegedű)
2016. október 8. (szombat), 11 óra – Farkas Mira hárfahangversenye
Közreműködik: Duleba Lívia (fuvola), Krähling Dániel (brácsa)
2016. október 8. (szombat), 19 óra – Alexander Boldachevhárfaestje
2016. október 9. (vasárnap), 11 óra – A hárfa sokszínűsége
Vigh Andrea hangszerbemutató koncertje gyerekeknek
2016. október 9. (vasárnap), 19 óra – CatrinFinch hárfaestje