Mars – Utunk a vörös bolygóra
2016. október 15. /

A Mars – Utunk a vörös bolygóra című új sorozatához kapcsolódóan makettépítő pályázatot hirdetett a National Geographic Channel magyarországi képviselője, a Fox International Channels Hungary Kft. és együttműködő partnere, a Csodák Palotája Nonprofit Kft.

A NatGeo történetének eddigi legnagyobb szabású sorozatát idén novemberben a világ 171 országában mutatják be, köztük Magyar­országon is, ami azért különösen érdekes, mert sorozat nagyobb részét hazánkban forgatták.
A vörös bolygó mindannyiunk fantáziáját megmozgatja. Sok gyerek és felnőtt elgondolkodott már azon, milyen lehet az élet egy másik planétán. Ezt vizsgálja ez a filmsorozat is, amely naprendszerünk talán legmisztikusabb bolygójáról árul el minden eddig tudhatót vagy még annál is többet. Cselekménye 2033-ban játszódik, és az első Mars-misszió történetét mutatja be. Teszi mindezt napjaink neves tudósaival és mérnökeivel készített izgalmas interjúkkal kiegészítve.
Vajon az emberiség lakhatóvá tudná tenni a Marsot? Felépülhetnek ott is városok, kialakulhat a hétköznapi élet? És egyáltalán, hogyan juthatunk el oda? A Fox International Channels pályázata olyan gyerekeket szólít meg, akik már elgondolkodtak ilyen és ehhez hasonló kérdéseken, elképzelték például az űrhajót, amivel utazhatnának, vagy képzeletben felépítettek egy Mars-állomást. A pályázatra 5-8. osztályos, négy fős csapatok jelentkezését várják: 40x40x40 cm-es makettet kell készíteniük, amely azt tükrözi, hogyan képzelik el a Marsra jutást vagy az ottani életet. A makett anyaga szabadon választható, kizárólag a mérethatár betartása kötelező. A győztes pályaműveket igazán bőkezűen jutalmazzák a szervezők – az I. helyezett csapat tagjainak és felkészítő tanáruknak nyereménye egy 2 éjszakás hosszú hétvége Bakonybélben, teljes ellátással és a Pannon Csillagda exkluzív, nappali és esti meglátogatásával. A II. helyezett csapat családi jegyet nyerhet a Csodák Palotája Camponába, a III. helyezett csapat jutalma pedig 1-1 szabadulószoba-belépő a Csodák Palotája Playbarba.
[kep3]
További részletek a NatGeo Facebook oldalán: https://www.facebook.com/NGCHU
Határidő: október 15.