Nem hivatalos Biblia Minecraftereknek
2016. október 15. /

Van ez a Minecraft-dolog. Aki még nem ismerné, ez egy olyan játék, amelyben kellő fantáziával bármit valóra válthatunk. Kezdetben adott a semmi, vagyis egy olyan világ, amelyben nincs más, mint a pixeldús természet.

El kell kezdeni bányászni, különböző nyersanyagokat gyűjteni, me­lyek­ből később házakat vagy ki tudja milyen szürreális építményeket lehet építeni. Kockáról kockára, mintha csak legóznánk, virtuálisan. Amikor leszáll az est, mindenféle fura szerzet jön elő a semmiből, akik olykor az életünkre is törnek.
Az éjszaka a túlélésről, a nappal az építkezésről szól.
Garrett Romines és Christopher Miko könyve a biblia világába küld Minecraft-meghívót: lépj be egy új világba, tele kihívással, veszéllyel, csodával! Sétálj az Édenkert buja tájain, zubogó vízesések alatt; építsd Noéval a bárkát; nézd, ahogy kettéválik a Vörös-tenger, vagy éppen Jerikó falai esnek darabokra; légy Jézus csodáinak tanúja – mindezt a Minecraft világában. A magyar kiadásban a jól ismert bibliai történetek blockokban elevenednek meg.
Romines és Miko nem mellesleg aktív szerepet vállalnak az Egyesült Államok közoktatási programjának kialakításában. Az általuk fejlesztett interaktív tananyagok segítségével a LEGO Roboticsot és a Minecraftot is nagy sikerrel használják az oktatás különböző területein.

L’Harmattan Kiadó
288 oldal / 4990 Ft