Múzeum+ Babona
2017. január 06. /

2017-ben is folytatódik a Múzeum+ programsorozat a Magyar Nemzeti Galériában. Havonta egy alkalommal hosszított nyitvatartással, egy-egy hétköznapi téma köré szervezett programokkal – tárlatvezetésekkel, előadással, társművészeti programokkal, workshoppal – várja a látogatókat a

múzeum. Ezeken az estéken új megközelítésben, a hétköznapi valóság és a művészetek kapcsolódási pontjaira rámutatva kerülhetnek közelebb a képzőművészethez a látogatók. A januári múzeum+ prog­ram témája a babona lesz, vagyis mindaz, amiben nem akarunk hinni, ám mégis hiszünk benne, vagy éppen az, amiben hinnénk, de még­sem hiszünk, mert azt gondoljuk: babona.
A Remekművek a Szépművészeti Múzeumból kiállításban Németh István művészettörténész Boszorkányok márpedig nincsenek címmel kalauzolja a látogatókat, az este során Szirtes Edina Mókus ad koncertet, és Vázsonyi János szaxofonos zenéjével vezeti a lá­to­ga­tókat az állandó kiállítások képei között. Az igazán babonásak a workshopban szerencsehozó amulettet készíthetnek.

A Magyar Nemzeti Galéria múzeumpedagógiai programjainak támogatója a MOL.

Magyar Nemzeti Galéria
01. 19., csütörtök, 18–22h