Öröm a zene – Könnyűzenei tehetségkutatók országszerte
2017. február 03. /

Van, ahol két évtizedes múltra tekint vissza a könnyűzenei tehetségkutató, máshol idén rendezik meg először. Közös bennük, hogy az Öröm a Zene Nonprofit Kft. a Cseh Tamás Program támogatá-
sával, az ország tizenkilenc megyéjében és a fővárosban egységes elvek alapján működő versenyeket fűzött egybe, amelyek győztesei 2017 őszén a Budapest Music Expón mérhetik össze a tudásukat.

Az NKA Cseh Tamás Program működését koordináló ideiglenes kollégium által felvázolt, 5-8 évet átívelő könnyűzenei életpályamodell fontos elemét jelentik a megyei tehetségkutatók. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy nemcsak a CSTP Induló Előadói Alprogramjában támogatott formációk többsége, de számtalan sikeresen startoló kezdő zenekar is ezeken mutatkozott be először a szakmai nyilvánosság előtt. Nem véletlen tehát, hogy a CSTP az előző évadban a Programirodáján keresztül, a 2016-17-es szezonban pedig önálló, meghívásos pályázattal segíti az egész éven át tartó tehetségkutató sorozat szervezését.
– A tavalyi évadhoz kapott támogatás a legjobbkor érkezett, sok esetben életmentőnek bizonyult, és kellett ahhoz, hogy több helyszín és így a sorozatunk is talpon maradhasson – mondta el Andrásik Remo, a versenyek főkoordinátora, az Öröm a Zene Nonprofit Kft. vezetője. – Az idei támogatásnak köszönhetően pedig sikerült elérnünk azt, amit a kezdetektől szerettünk volna, nevezetesen, hogy valamennyi megyében és a fővárosban is legyen egy-egy önálló, de azonos elveket valló tehetségkutatója a sorozatnak. Így a 20 hazai és a székelyudvarhelyi versennyel a legnagyobb könnyűzenei tehetségkutató és -gondozó rendszerré válhattunk.

[kep3]

A 2012 óta rendezett versenysorozat célkitűzései között szerepel, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében működő, feltörekvő zenekaroknak, miközben a tehetségük, a befektetett munkájuk összemérésével és azok korrekt szakmai értékelésével valós távlatokat mutasson zenei pályájuk folytatásához. Segítséget nyújt az előadók értékeinek és önértékelésének pontos meghatározásához, továbbá ismereteket, kapcsolatokat és támogatást kínál a szakmai közegbe való beilleszkedéshez. Mindezek révén, illetve azzal, hogy támogatják és gondozzák a legérettebb produkciókat, egyedülállóan eredményes pályakezdési lehetőséget biztosít nemcsak a nyerteseknek, de minden résztvevőnek.
Az elmúlt években olyan előadók nyerték meg a Budapest Music Expón rendezett döntőket, mint Szatmári Juli, a Margaret Island, a Junkie Jack Flash és a Koalabell, de remekül szerepelt a The Luckies, a The Immigrants, a Fatal Error, a Hot Beaver, a Kalef és még hosszan lehetne sorolni.
És a sorhoz idén is lehet csatlakozni!
További részletek: www.oromazene.hu/tehetseggondozo


Az Öröm a Zene tehetségkutató és -gondozó sorozat kilencedik évadának (2016-2017) naptára

2016. november 19.
Paks: Öröm a Zene Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál
(Lezajlott, döntőbe jutott a Helló Pisti)
2016. november 26.
Székelyudvarhely: Székelyföldi V. Peron Music Tehetségkutató
(Lezajlott, döntőbe jutott a Mary Grace)
2016. december 2.
Budapest: Kikeltető
2017. január 6.
Sopron: Sop-rock Amatőr Tehetségkutató Fesztivál
2017. január 14.
Pécs: Start Könnyűzenei Tehetségkutató
2017. február 18.
Kecskemét: Öröm a Zene
2017. március 18.
Balatonboglár: XIX. Légrádi Antal Tehetségkutató Rockfesztivál
2017. március 25.
Hajdúszoboszló: XI. SZOBROCK
2017. április 1.
Veszprém: Élő-Zene Tehetségkutató
2017. április 8.
Szeged: Amatours Tehetségkutató

2017. április 22.
Martonvásár: Fülesbagoly Tehetségkutató
2017. május 10.
Nyíregyháza: Öröm a Zene
2017. május 17.
Miskolc: XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Versenye
2017. május 27.
Szombathely: Jam Music – Öröm a Zene
2017. június 2-3.
Eger: Éter Fesztivál
2017. június 17.
Szarvas: Dobbantó
2017. augusztus 12.
Érsekvadkert: Gödör Fesztivál
2017. augusztus 14.
Törökszentmiklós: AztaQ
2017. augusztus 26.
Letenye: RoXinpad
2017. szeptember 2.
Szigetszentmiklós: XIII. Roxiget, rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny
2017. szeptember 23.
Tatabánya: XXII. Peron Music Tehetségkutató
2017. október 6-8.
Budapest Music Expo: Öröm a Zene döntő