Bűvös Óceán
2017. május 22. /

Titkos tengeri küldetés
A tengerifű kusza zöldjében fürge apróhalak cikáznak, a szúrós őrtornyok rejtekéből sze­szé­lyes kardhalak kémlelik az óceáni tájat. Fátyolos fény dereng, bálnák énekét hozza az éjszínű víz, a cirkáló súlyos horgonya tompa morajlással földet ér.


Vajon mit rejt az óceán sötétje? Miféle titkos kísérlet zajlik a roppant mélységben? Vakmerő elme vagy hóbortos képzelet szövi a fortélyos tervet? Aki csatlakozik a titkos küldetéshez, alámerülhet a Bűvös Óceán káprázatos birodalmába, de vigyázat, a rejtelmes vízi világ meglepő kalandokat tartogat!
A Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, új tavaszi kiállítás és játék egy képzeletbeli, tengermélyi utazásra hívja a látogatókat. Egy különleges tengeralattjáró utasaként sosem látott tengeri tájakat barangolhatnak be a látogatók, miközben megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők teszik próbára bátorságukat és ügyességüket.
Az óceánokon átívelő kaland során a résztvevők leplezhetik a kapzsi Professzort, aki víz alatti kutatóállomásán ravasz terven ügyködik: fondorlatos szerkezettel készül kivonni az óceánok értékes aranytartalmát. A találékony tudós mindent bevet, lépten-nyomon a bolondját járatja a vendégekkel, és váratlan trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre és jó fülre is szükség lesz! Ám ha minden titkát kifürkészik, a jutalom sem marad el!

Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár
03. 18. – 04. 30.
[kep3]