Wine and Violin – Hegedűkészítők Szalonja a Fonóban
2017. március 30. /

Hatodszor rendezik meg a Fonóban a Wine and Violin – Hegedűkészítők Szalonját, amelyen 13 hazai hegedűkészítő mester állítja ki mesterhangszereit. A hangszereket kézbe lehet venni,

ki lehet próbálni, a készítőkkel személyesen lehet beszélgetni egy-egy pohár jó bor mellett. Idén a szalon vendége Draskóczy Gábor dupla aranyérmes, világhírű he­ge­dű­ké­szí­tő mester Londonból, az est fellépői pedig Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész és szintén Kossuth-díjas népzenész kollégája, Vizeli Balázs. Március 11-én, a nyitónapon sza­lon­be­szél­ge­té­sen boncolgatja a hegedűk titkát Becze Szilvia vezetésével Draskóczy Gábor és Kelemen Barnabás, majd este fél 8-kor a klasszikus és a népzene találkozik a koncerten. Március 12-én a kiállítás 14 órától látogatható, 16 órakor a Hodinka Vonósnégyes ingyenes koncertjére várják az érdeklődőket.
Az idei kiállító hegedűkészítők: Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergely, Gollob Balázs, Guminár Tamás, Héjja János, Holló Bence, Kemény Zsombor, Lakatos László, Nagy András, Popara Nikola, Székely Márton. Vonókészítő: Etzler Bernd, tok­ké­sz­ítő: Vámos Tibor.
www.fono.hu

Fonó Budai Zeneház
XI., Sztregova u. 3.
03. 11–12.