Mágikus állatok iskolája
2017. március 30. /

„A mágikus állatok különleges lények. Néha úgy tűnik, olvasnak a gondolatainkban. Ismerik a legtitkosabb kívánságainkat. Nagy szerencséje van annak, aki ilyen barátot tudhat maga mellett…”

A kilencéves „Béna” Benni új tanárnőt és új osztálytársnőt kap az iskolaév elején. Miss Cornfield tanárnő bátyja mágikus állatokkal kereskedik. Ida, az új osztálytárs szívesen barátkozna Bennivel, de a fiú ellopja a kislány kedvenc fülbevalóját, tönkreteszi az iskolaigazgató féltett növényét. Vagy ez csak a látszat? Ki segít kibogozni az összekuszálódott szálakat? Csak nem Mister Morrison mágikus állatai?
A mesében a valóság ötvöződik a gyerekek képzeletvilágával. A mágikus állatokról senki más nem látja, hogy beszélni tudnak, a külső szemlélő mindig csak egy plüssállatot lát. Mégis, a váratlan jövevény megkönnyíti a gondokkal küszködő gyerekek életét az iskolában, vidám helyzeteket teremt, és izgalmas kalandok várnak kis gazdáira. És persze az izgalmas történetben egy rejtélyről is szó esik, amit a gyerekek és a mágikus állatok együtt derítenek fel.
Margit Auer művét Nádori Lídia fordítása alapján Horváth Péter írta színpadra. Az előadás zenéjét Novák János, a dalszövegeket Horváth Péter szerezte. A báb-, jelmez- és díszlettervező Orosz Klaudia, a zenei vezető Kecskeméti Gábor. A kisiskolás korosztálynak szóló előadást Novák János rendezte.
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
Bemutató: 02. 25., 15h
További előadások: 02. 26., 27., 28. és 03. 05., 06., 07.