Canarro és Tcha Limberger
2017. augusztus 11. /

A hazánk legjobb manouche swing formációjaként is emlegetett, a francia gipsy swinggel tradicionális magyar zenei ízeket és a jazzt ízlésesen ötvöző, sikeres Canarro zenekar most a stílus egyik legkiválóbb és legsokoldalúbb képviselőjével, Tcha Limbergerrel lép színpadra a
Városmajorban.
Tcha Limberger egyike azon nagyon kevés zenészeknek, akiknek hang­szí­ne és játéka hihetetlenül közel áll Django Reinhardt mu­zsi­ká­já­hoz. Akárcsak Django, ő is belga szintó-muzsikus családból szár­ma­zik. A „multi­instru­men­tá­lis” művész több más hangszer mellett gi­tá­ro­zik, éne­kel, hegedül. A manouche swingen túl megannyi tra­di­cio­ná­lis stílussal foglalkozik, többek között görög, román vagy magyar nép­da­lok­kal, de elismert művelője a magyar cigányzenének is. Tcha-t a legnagyobb világzenei lapokban csak így jellemezték: „maga a zene”.
A hazai autentikus manouche-gitározás legvirtuózabb muzsikusának, Sidoó Attilának játékán túl a zenekar különlegessége, hogy a ha­gyo­má­nyos európai húros hangszerelést kibővítve felállásuk egybeforrt Kovács Zoltán (Kó) zongorista jazztriójával, így hol az európai swing, hol a jazz kap nagyobb teret koncertjeiken.
A Canarro zenekar magas színvonalon egyedüliként képviseli Magyarországon ezt a műfajt és szólaltatja meg Django örökségét dinamikus, improvizatív és felemelő dallamokon keresztül.

Városmajori Szabadtéri Színpad
08. 06., 20h