Lengeszakácskönyv 2017. október 02. / A Lengemesék nádi világának gasztronómiai ínyencségeit gyűjtötte szakácskönyvbe Berg Judit és a recepteket kidolgozó Nagy Tünde. A két újdonsült séf annyi csalást azért belecsempészett a csemegegyártásba, hogy az emberek ízlésére szabta az alapanyagokat: hínár, alga, békalencse és moszat helyett inkább borsóból, zöldfűszerekből, bébispenótból vagy épp medvehagymából készítettek ínycsiklandó finomságokat. Persze azért a lengereceptek között akad néhány kevésbé egészséges, igazi gyerekcsemege is: lengesütik, bulicsemegék, lekvárok, no és persze Vilkó kedvenc itala, a bodzaszörp. Az ételkészítéshez vizuálisan Timkó Bíbor csinál kedvet. Nem csak gyerekeknek. Sanoma Kiadó 64 oldal / 3600 Ft |