Újra Auer Fesztivál Veszprémben! – Augusztus 2–6.
2017. augusztus 28. /

Idén, augusztus 2–6 között, immár harmadik alkalommal rendezik meg Veszprémben a világhírű, veszprémi születésű hegedűművész és zenepedagógus, Auer Lipót tiszteletére az Auer Fesztivált.

Ebből az alkalomból a nemzetközi klasszikus zenei élet főszereplői érkeznek Veszprém gyönyörű városába. Az idei meghívottak sorát a világklasszis Vadim Repin vezeti, de itt lesz Ray Chen, a legfiatalabb hegedűs generáció jeles képviselője is. Bach-szólóestet ad Suyoen Kim a Szent Mihály-bazilikában, Ránki Dezső közreműködésével pedig hallhatjuk a Keller Vonósnégyest. Frankl Péter Beethoven G-dúr zongoraversenyét adja elő a Mendelssohn Kamarazenekar tár­sa­sá­gá­ban, és fellép az Auer Trió is.
A könnyed szórakozásról Tcha Limberger és a Canarro együttes, va­l­amint az elképesztő színészi, hegedűművészi és komikusi te­het­ség­gel megáldott hegedűvirtuóz, Aleksey Igudesman gon­dos­ko­dik.
A fesztivál révén Auer Lipót, aki ragyogó művészetével, tudásával Veszprémből indulva ragyogta be az egész világot, most világhírűvé teszi Veszprémet is.

További információ és jegyvásárlás: www.veszpreminfo.hu és www.auerfesztival.hu