Mikrokozmosz
2017. október 27. /

Zenével, tánccal, lírával az életről gyerekeknek és szüleiknek – a Dunaújvárosi Bartók Ka­ma­ra­szín­ház első gyermekbemutatója október 6-án lesz megtekinthető Csadi Zoltán rendezésében.

Van kezem, lábam. Van hangom, tudok beszélni. Én én vagyok, te pedig te vagy. De ki is vagyok én? És ki vagy te? Milyenek a fiúk? És milyenek a lányok? A fiúk mindig rosszak, a lányok mindig jók? És miért ilyenek vagy olyanok? És milyen az, ha kistestvérünk lesz? Mi lesz anyu szeretetével? Elveszi, és a kistestvérnek adja? Vagy meg­sokszorozza és csak több lesz belőle? De szeretem én azt a másikat? És milyen az, ha nyaralunk vagy kirándu-lunk? Rengeteg kérdés, de hol van rá a válasz?
Az előadásban Bartók Béla Gyermekdalok és Mikrokozmosz című műveinek újragondolt részleteivel, valamint kortárs költők gye­rek­ver­sei­vel keresik a kérdésekre a lehetséges válaszokat, ismerkednek a vi­lág­gal és kicsit önmagunkkal.
Szereplők: Tőkés Nikoletta, Siménfalvy Ágota, Kiss Attila, Gasparik Gábor. Zene: Cári Tibor. Koreográfus: Baczó Tünde. Dramaturg: Balassa Eszter.

Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház
Bemutató: 10. 06.