A pokol minden bugyrát bejárva
2017. október 02. /

Tavaly tavasszal ajánlottuk olvasóink figyelmébe az Elena Ferrante név mögött rejtőzködő szerző Briliáns barátnőm cím regényét. Azóta sem tudunk többet

a valódi nevét és kilétét titkoló szerzőről, csupán annyit, hogy olvasmányos regényeinek köszönhetően továbbra is az érdeklődés középpontjában áll. „Nápolyi regények” című sorozata négy kötetből áll, ezek egyike az Amikor elhagytak is.
A regény főszereplője Olga, aki férjével egyhangú békességben pergeti házassága napjait, neveli két gyerekét. A látszólagos harmóniát akkor váltja fel az elkeseredett harc, amikor férje bejelenti, elhagyja. A történet mindennaposnak, akár közhelyesnek is mondható, mégsem az. A szerző kiválóan ismeri a tönkrement párkapcsolatok mély sebeket okozó ütésváltásait, a lelki megpróbáltatások poklainak minden egyes bugyrát. Ráadásul mindezt kíméletlen őszinteséggel tárja elénk, Olga átmegy a házassága esését követő keserves út minden szakaszán. Mindaddig rója ezt a fájdalmas utat, amíg meg nem érti saját szerepét házassága széthullásában, és képessé nem válik egy minőségileg merőben más kapcsolat kialakítására.

Elena Ferrante: Amikor elhagytak
Park Könyvkiadó, 2017
198 oldal / 3490 Ft