Erősödik a népzene a Fonóban
2017. október 10. /

Szeptembertől Kubinyi Júlia népdalénekes csatlakozott a Fonó Budai Zeneház csapatához és népzenei művészeti vezetőként segíti Berecz István táncos, népzenei igazgató munkáját. A két ismert művész minden bizonnyal még erősebbé, sokszínűbbé teszi majd a népzenei és
néptáncos programokat. Októberben például két lemezbemutató kon­cert­re is sor kerül: Mihó Attila remek ifjú prímás 20 évesen nyerte meg a Prímásversenyt, azóta is meghatározó szereplője a táncházaknak, lemezét október 13-án hallhatjuk először színpadon. Kalász Máté szintén a tánc-házas világ ismert muzsikusa, zenésztársaival a Fonónál adja ki első albumát, amelyet 14-én hallhatunk a zeneházban, táncházzal egybekötve.
Októberben is találkozhat a közönség a Fonóban adatközlőkkel, hagyományőrző táncosokkal és zenészekkel, énekesekkel, akiktől közvetlenül lehet ellesni a táncokat, megtanulni eredeti szép-ségében a dalokat. A táncok elsajátítását tánctanárok segítik, így szerdánként Kocsis Enikő és Fitos Dezső vezeti az oktatást, akiktől ebben a szezonban kalotaszegi lépéseket tanulhatnak a résztvevők.

Fonó Budai Zeneház
XI., Sztregova u. 3.