Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!
2017-07. szám

2017. október 13-15-ig kerül negyedik alkalommal megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Családi programok, folklór műsorok, nosztalgia zene programok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros fesz­ti­vál­te­rü­le­ten rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget, három napon át.
A Disznótoros Kolbászfesztivál a vidéket hozza el Budapestre, egy hétvégére. 3 napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250 féle, csupa boltban nem kapható háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbásztermelők. Ezen kívül kürtőskalács, házi sajtok, méz, lekvár, fűszerek, stb… vásárolhatók. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein 3 kolbász utca, Sajt és fűszer utca, Kézműves utca és Vásártér várja a jóféle háztájira éhes pesti népeket. Ha tele a has, akkor jöhet az ital! A kolbászfesztiválon sörfőzdék, pálinkafőzdék és borászatok itatják majd italaikat. A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt prioritás a kolbász minősége! (Ez nem a szójás kolbászok fesztiválja!) Sült kolbászt és mindenféle disznótoros ételt, frissen készítenek a helyszínen a Horvátháza vendéglői. A frissensült húsételek árát maximalizáljuk: 600Ft/10dkg! Újdonság a „Disznótoros kolbász menü” 1.700Ft-ért: nagy sültkolbász, mustárral, kenyérrel és kovászos uborkával. Kiváló minőség, megfizethető áron!


Ha már „disznótoros” a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a nálunk szokásos 100% hagyományőrző disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatók. A kivéreztetett disznókat egyenként 4 órás bemutatók során dolgozzák fel a mészárosok, bemutatva mindent a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig. Élőben láthatja a budapesti közönség, hogyan vágtak disznót és készítették a kolbászt a nagyapáink. Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni a Csabai Tájházban, illetve meg lehet vásárolni a számos békés megyei kolbászkészítő házikolbászait és disznótoros termékeit.

A budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál a családosok rendezvénye. Mint ilyen, rengeteg gyerek és felnőtt programmal várjuk a látogatókat. Fesztiválunk az ország legjobb ár-érték arányú fesztiválja! Miért? Ingyenes szolgáltatások sora: naponta az első ezer látogató ingyenes gyümölcsbor kóstolót kap, ingyenes a parkolás, ingyen szállítják a Fesztiválbuszok a látogatókat és díjmentes a WC-mosdó használat. Ingyenes gyerekprogramok sora: állatsimogatók, meseszínház, népi játszótér 30 játékkal, légcsúszda, ugráló vár, íjászat, arcfestés, furulyaoktatás, kovácsolás és egyéb népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, régi mezőgazdasági termelőeszköz interaktív kiállítása, terepasztal és vasút makett kiállítás. Ingyenes felnőtt programok sora: mozdonyforgató, oldtimer autó és motor kiállítás az Orientben, teakfa vasúti kocsi idegenvezetéssel, traktor és stabil motor interaktív kiállítás + 60 zenei program 300 fellépővel az Orient és a Disznótoros színpadokon. Egész nap mulatós és folklór zenei és tánc előadások, este pedig legendás nosztalgia zenekarok szórakoztatnak. Kulturált kikapcsolódás a családoknak, extra gasztronómia kínálat az ínyenceknek és felhőtlen mulatozás mindenkinek. A Disznótoros Kolbászfesztivál hazánk legeredetibb hagyományőrző stílusú, gasztro-kulturális fesztiválja. Világszenzáció! 100% hagyományőrző disznóvágás és feldolgozás bemutatók minden nap, a Víztorony Parkban és a Disznótoros sátorban is. A bemutatókon résztvevő hagyományőrzők mind népviseletben dolgoznak, hagyományőrző eszközökkel dolgozzák fel a disznót: 124 éves cséplőgépbe felül adagolják az aratók a búzakévéket, majd az alul kipotyogó szalmán perzselik meg a disznót a böllérek, parazsas kézzel tekerős perzselővel. Az egyenként 4 órás disznófeldolgozás bemutatók során, teljesen hagyományőrző módon mutatják be ezt a szép Kárpát-medencei hagyományt.
A fesztivál helyszíne fantasztikus retro hangulatú! A látogatók élőben láthatják és ki is próbálhatják a Disznótoros Kolbászfesztiválon működő gőzmozdonyt, hajtányt, sínautót és lóvasutat.

A fesztiválra korán érdemes érkezni, hiszen egész napos kikapcsolódásról van szó. Szokás szerint már a reggel 9 órai nyitáskor sorban állnak a pénztáraknál a családok, hiszen a fesztiválra érkezve rengeteg program várja őket. A fesztivál belépőjegy megvásárlásával 4 legyet üthetnek egy csapásra: láthatják a Vasútt. Park látványosságait, rengeteg gasztronómiai programot láthatnak, veteránjármű kiállításokat nézhetnek és számos zenei illetve folklór színpadi programon mulathatnak. A legjobban a pénteken érkezők járnak, hiszen a fesztivál első napján csupán 999Ft-ért válthatnak jegyet. A pénteki nap főként azoknak szól, akik csak háztájival akarják feltölteni a kamrájukat. Azért ne csak a vásárlásra gondoljanak, hanem az igazi Fásy mulatósba is kóstoljanak bele pénteken. Szombaton még jobban beindulnak a programok! Nagyon színvonalas néptánc és egyéb folklór előadások lesznek napközben, este pedig a legnagyobb mulattató a Vajdasági 3+2 zenekar lép fel, majd „Megy a gőzös a kolbászfesztiválra” extra zenei program veszi kezdetét. Vasárnap is déltől kezdődik a mulatság, majd a „Retro Táncdal est” nyújt kellemes kikapcsolódást este 8-ig.
hirdetés


Érdemes tehát mielőbb megváltani a belépőjegyet az ismert jegyirodákban (külföldön is), illetve interneten: www.ticketportal.hu Az elővételi jeggyel érkezőknek a jegypénztáraknál nem kell várakozniuk, mert előresorolás lesz. Természetesen a helyszínen is meg lehet vásárolni a belépőjegyeket mindhárom bejáratnál. Belépőjegyet nem csak készpénzzel lehet megvásárolni, hanem bankkártyával is. A jegypénztáraknál elfogadjuk a SZÉP Kártyákat és az Utalványokat is.

Napi nyitva tartás: péntek 13:00-22:00, szombat 09:00-22:00, vasárnap 09:00-20:00

A budapesti kolbászfesztiválról folyamatosan frissülő információk itt: www.kolbaszfeszt.hu
www.facebook.com / Disznótoros Kolbászfesztivál

Figyelem! A fesztiválra ételt és italt nem lehet behozni. Kérjük a látogatókat, hogy ne hozzanak magukkal piknik csomagot, sem kabát alá rejtett italt. A biztonsági szolgálat ellenőrizni fogja a beléptetésnél!

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor