Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Könyv
Karácsonyi könyvajánló
2015-11. szám

A könyv mindig jó ajándék. Akkor is, ha kifejezetten olvasásélményt szeretnénk ajándékozni, és akkor is, ha azért vesszük meg, mert nem jut eszünkbe más. Hogy picikét segítsük a könyvesboltok dömpingjében való eligazodást, az idei év néhány gyöngyszeméből szemezgettünk.


2-4 éveseknek
Hohó! Kié ez a popó?
Találgass és nevess! Ezek a vidám mondókák egyben találós kérdések is. Nyisd fel a lapokat, és fedezd fel az állatokat! Találd ki! Melyik állaté lehet ez a popsi?
A könyvben szereplő versikéket Szabó T. Anna fordította.
Tessloff és Babilon Kiadó
20 oldal / 2850 Ft


5-8 éveseknek
Dániel András
Smorc Angéla nem akar legóba lépni

Dániel András, akár íróként, akár illusztrátorként találkozunk vele, nem tud mellélőni. Mindig humoros, épp csak absztrakt nyelve és rendkívül érzékletes világlátása szövegileg és képileg is olyan miliőt teremt, amelyben a sokszor szürreális képzettársítások ellenére is otthon érezzük magunkat. Legújabb mesekönyvében annak a komoly problematikának a következményeit tárja elénk, amikor is a kisgyerek nem akar a szobájában rendet rakni. Az anyuka őrjöng, az apuka focit nézne, nem harap a pocokhal, elfogyott a pecséttinta, ráadásul mindeközben támadnak a holdbéli retkek...
Pozsonyi Pagony
32 oldal / 2290 Ft

8-14 éveseknek
Finy Petra
A darvak tánca – Magyar tájegységek meséi

Finy Petra mesegyűjteménye különleges a hazai gyerekirodalomban. Magyarország hat földrajzi tájegységének és fontosabb vizeinek meséit gyűjti egybe, miközben mindegyik szöveg a szerző saját meséje. A klasszikus, hagyományosan ismert állatmesék, legendamesék és tündérmesék motívumai valószínűleg ismerősek minden olvasni tudó gyereknek, ám a szerző ezeket olyan sajátosan lírai és meghökkentően újszerű motívumkészlettel gazdagítja, hogy az ismerősség ellenére is új, izgalmas, titkokkal teli, felfedezésre csábító mesevilágot teremt. Szegedi Katalin légies, a klasszikus varázsmesék hangulatát idéző festményeivel, kollázsaival az esztétikai élvezet is garantált.
Cerkabella Könyvkiadó
hirdetés

64 oldal / 3900 Ft

10-14 éveseknek
Szuper állatok
Hogyan képes a gepárd három másodperc alatt 65 km/óra sebességre gyorsulni? Miért köt a nyálkahal csomót a testére? Hogyan építenek ki a termeszek légkondicionáló rendszert a várukban? A HVG Könyvek Junior augusztus végén megjelent albuma lenyűgöző fotókkal, látványos illusztrációkkal és meglepő tényekkel viszi közelebb az olvasót a természet megközelíthetetlen szupersztárjaihoz. A Föld 100 legnagyobb, leggyorsabb, legveszélyesebb, legerősebb, legbüdösebb és leghangosabb állatához!
HVG Könyvek
256 oldal / 4900 Ft

12-18 éveseknek
Nényei Pál
Az irodalom visszavág

Léda tojásaitól az Aranyszamárig
Ez a könyv azoknak szól, akiknek gyöngybetűkkel teleírt füzetükben különböző színekkel alá vannak húzva a címek, és kiemelő filccel jelölve a megtanulandó fogalmak. Akik a kötelező olvasmány kifejezés elhangzásakor heveny undort éreznek, és azonnal internetes összefoglalások meg Kötelezők röviden című kiadványok után néznek, akik a memoriterek magolása közben szitkozódnak, és a költő meg a tanár édesanyját emlegetik. Nényei Pál középiskolai tanár és drámaíró épp az irodalom történetét írja: kamaszoknak! De nem csak azoknak, akiknek már eddig is fontosak voltak a regények, versek, színművek. Sőt, nem is csak kamaszoknak, hanem bárkinek!
Tilos az Á Könyvek
424 oldal / 3990 Ft

14-18 éveseknek
Rachel Cohn – David Levithan
Dash és Lily – Kihívások könyve

Kétféle ember létezik: aki imádja a karácsonyt, és aki szívből gyűlöli. Dash az utóbbi csoporthoz tartozik, ám úgy tűnik, ez a karácsony más lesz, mint a többi: egy könyvesboltban – kedvenc írója műveinek szomszédságában – egy piros noteszt talál. A füzetke eredeti gazdája, Lily, aki rajong a karácsony minden szépségéért, különös rejtvényeket agyalt ki a szerencsés megtalálónak. Dash úgy dönt, belemegy a játékba. Elkezdik egymásnak küldözgetni a piros noteszt különböző kihívásokkal, mégpedig csodabogár rokonok és barátok segítségével. Hiszen idén úgyis mindketten szülők nélkül maradtak karácsonykor: az övék az élet és New York!
Tilos az Á Könyvek
280 oldal, 3490 Ft

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor