Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
VII. OPEN Közösségi- és Részvételi Színházi Fesztivál a MU Színházban
2022-10. szám

Hetedik alkalommal rendezzük meg idén november 21. és 26. között a közösségi és részvételi színházi fesztiválunkat, az OPEN Fesztivált. A fesztivál küldetése, hogy tovább tágítsuk és szélesít- sük a színház lehetséges értelmezéseit.
Arra invitáljuk a résztvevőket, hogy elmélyedjünk és újra közelebb kerüljünk egymáshoz játékokon és interakciókon keresztül. Hisszük, hogy a közösségben létezés, a közös gondolkodás, az egymásra figyelés, a nyitottság segíthet ebből a társadalmi válságból kiszabadulni. Idei fesztiválunkon így előtérbe kerül a magány, a közösség, az otthon, a hatalom témája. Mindaz, ami körülvesz minket, mindaz, amiben élünk. Workshop, színházi nevelési előadás, közösségi színházi projektek, részvételiségre számító előadások várnak ránk. A fesztivál első napja a középiskolás korosztálynak szól. Olyan közösségi foglalkozással várunk, ami a B-terv témakörét boncolgatja. A második napon a Tünet Együttesé lesz a színpad: az Afterparty – egy fiktív törzs fiktív rituáléja című előadásuk egy olyan társasjáték, ami nemcsak a porondon zajlik, hanem azon túl is, hiszen az este folyamán együtt lélegzik és lüktet nézőtér és színpad. A hét közepén a Paralel Alkotócsoport betekintés nyújt a Staféta-nyertes Otthon című közösségi színházi előadás alkotó folyamatába. A próbademonstrációnak tekinthető workshop során a résztvevők az alkotófolyamat néhány gyakorlatát, játékokat próbálhatnak ki, melyek egy közösséget egy előadás elkészüléséig vezethetnek. Csütörtökön a Káva Színház sikeres interaktív előadására, a Szigetre várunk, milyen egy mikroközösséget felépíteni, ha teljesen el vagy zárva a külvilágtól. Az előadás Sigrídur Hagalín Björnsdóttir: A sziget című regénye alapján készült. Az utolsó előtti napon Villant Bálint társasjátékán vehetsz részt, amit a Freeszfe Egyesület A nép ellensége című előadása ihletett. (Az előadást október végén és novemberben is megtekintheted a MU Színházban: https://www.mu.hu/musornaptar/) A játék során nem a dobókocka dönt, hanem TE. A fesztivált egy saját produkcióval zárjuk, a Mindjárt, egy pillanat! című közösségi előadással, amit diákokkal és nyugdíjasokkal közösen alkottunk. A közösségről, az el­sze­pa­ráltságról és a digitális világ térhódításáról gondolkodunk. Találkozzunk, beszéljünk egymással!
hirdetés

A fesztivál támogatója Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata.
A projekt az Urban Innovative Actions kezdeményezésére, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósul meg.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor