Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 16., kedd
Csongor

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Mindent a kertbe!
2018-06. szám

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje. Július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyű­ze­nei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.

A Muzsika a kertben, Színház a kertben és Opera a kertben sorozatoknak az Óbudai Társaskör bensőséges hangulatú kertje ad otthont. A kerti előadások során a tradíció és nyitottság kerül előtérbe. A programsorozat kínálatában klasszikus zene, jazz, kórusművek, ragtime, zenés színház, opera és relatív komédia is sze­re­pel.
A nyitó zenés felolvasószínház szereplője Szalai Kriszta, Cserna Antal, Gémes Antos, Lux Ádám, ahol a téma nem a filmrendező Menzel, hanem a tollforgató. Július végén, 25-étől 29-éig minden este az egyik legizgalmasabb kortárs brit szerző, Simon Stephens elgondolkodtató, szórakoztató darabját élvezhetik az Orlai Produkció előadásain. A Heisenberg című mű két szereplője Ullmann Mónika és Benedek Miklós.
Július három hétfőjén a ház rezidens zenekarait hallgathatják: a Liszt Ferenc Kamarazenekart, a fiatal Anima Musicae Kamarazenekart és a Budapesti Vonósokat, akik koncertjén közreműködik Meláth Andrea énekesnő.

A nyár operaelőadása a kert mottóját erősíti, a rendező Philipp György és társulata, az Á la cARTe cél­ki­tű­zé­se az estén az, hogy fedezzük fel minden emberben, ahogy Don Giovanni felfedezi a nőkben, az egyedit, az érzékit, a nyitott lelket, a megmenthetőt.
A nézők 25. alkalommal láthatják a Seress Rezső tragikusan szép életét felidéző, Dalok a Kispipából című előadást Fesztbaum Béla szerkesztésében a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar közreműködésével.
Nemzetközi hírű vendégek is fellépnek: hallhatják a világ egyik legismertebb gitárduóját, a Katona Twinst, akik klasszikus mesterművekkel és saját gitárátdolgozásokkal készülnek, és a záró koncerten Snétberger Ferenc és Tony Lakatos duóját, akik így együtt most először koncerteznek Magyarországon.
Négy esten át a vokális zene iránt érdeklődőknek is tartogat izgalmakat a Társaskör kertje. Bécsi mu­lat­ság­ra kalauzol a Szent Efrém Férfikar és slágerekkel teli esttel készül a Singer Street új formációja. Továbbá fellép két nagy jazzénekesnő is, Bódy Magdi a Freedom Együttessel, régi dalaival, jazzdallamokkal és Szulák Andrea a Budapest Ragtime Banddel.

Bővebb információ: www.obudaitarsaskor.hu, www.jegymester.hu
hirdetés












vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor