Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
„Úgy neveltek, hogy mindig adjak másoknak”
2019-07. szám / Török Tibor

Pályaátadó a vajdasági falujában, Kishegyesen, jótékonysági rendezvények és természetesen rengeteg koncert – a VOLT Fesztiváltól kezdve számos helyre hívják Rúzsa Magdit. Az énekesnő a Megasztár harmadik évadában robbant be a magyar a könnyűzenébe, miután 2006-ban
megnyerte a sorozatot. Abban az évben két lemeze jelent meg, amelyeket aztán folyamatosan követett a többi album. Rajtuk olyan slágerekkel, mint a Gábriel, Szerelem, Egyszer, Ég és Föld, Érj hozzám, Légzés. Szerepelt közös turnén Presser Gáborral, 2016-ban telt házas koncertekkel ünnepelte a Budapest Arénában, hogy 10 évvel korábban megnyerte a Megasztárt. 2018-ban Máté Péter-díjjal tüntették ki. A szombathelyi közönség a jubileumi, XX. Savaria Történelmi Karneválon láthatja, a zárónapon, augusztus 25-én, vasárnap este 9-től lép fel a Fő téri színpadon zenekarával. Az énekesnő az Aduász turnéval érkezik a vasi megyeszékhelyre.

Mennyire kedveli a fesztiválokat? Van-e kedvenc nyári rendezvénye? Milyen fesztiválos élményei vannak a „civil” korszakából?
R. M.: Nagyon szeretem a fesztiválokat, azonban érhető módon mint lá­to­ga­tó most már ritkán van lehetőségem jelen lenni. Ugyanis az élet úgy hozta, hogy én a másik oldalon vagyok, nekem az a dolgom, hogy szórakoztassam az embereket, de ezzel együtt nagyon szeretem a fesz­ti­vá­lok hangulatát. Teljesen mindegy, hogy hol vagyok, minden alkalommal nagyon várom, hogy a színpadra léphessek, és magamba szívjam a szabadságot, ami az ott jelenlévő közönségből árad.

Nagyon sokszor jótékonykodik, rendszeresen vesz részt ilyen ak­ciók­ban. Mi az, ami leginkább megérinti az emberi sorsokban?
R. M.: Általában a hátrányos helyzetű tehetségek érintenek meg a legjobban, az ő sorsuk indít meg. De azt kell mondanom, hogy minden olyan emberrel együtt érzek, akinek szüksége van a segítségre. Úgy gondolom, amíg erőm van, és le tudok hajolni értük, hozzájuk, akkor azt tegyem meg. Engem úgy neveltek, hogy mindig adjak másoknak, és a tenyerem legyen mindig nyitott az ő irányukban.

Milyen szombathelyi élményei vannak? Egy korábbi Savaria Történelmi Karneválon a közönség és a rajongók nagy örömére római öltözetben lépett színpadra, és láthatóan élvezte a történelmi hangulatot, ami a rendezvényt körbeveszi. Érdekli-e a történelem, van-e kedvenc korszaka? Élt volna szívesen a római korban?
R. M.: Sok pozitív emlék köt Szombathelyhez, mindig nagy szeretettel fogad a közönség. Volt egy időszak az életemben, amikor mindenképpen régész szerettem volna lenni, így aztán nyugodtan mondhatom, hogy közel áll hozzám a történelem. Úgy érezem, szívesen visszamennék néha az időben. Például a nagy kalapok időszakába, a két világháború közötti időszakba, a 20-as, 30-as évekbe. Azonban ha lehetőség nyílna rá, akkor minden további nélkül kíváncsian elkalandoznék a középkorba is, de akár megnézném, milyen volt az élet a római korban.
hirdetés

Úgy tudjuk, vannak Szombathelyen élő barátai, akiktől a tehetségkutató idején segítséget is kapott, me­sél­jen erről egy kicsit.
R. M.: Valóban vannak, akik annak idején mellém álltak, támogattak, és én hálás vagyok az akkor kapott segítségért. Pont ez az, ami miatt én is igyekszem segíteni másoknak, mert nekem is sokszor és sok­fé­le­képpen segítettek jó emberek.

Melyik dalát ajánlaná a szombathelyieknek?
R. M.: Mindegyiket, meghagynám nekik a választást.

Milyen koncertre számítsanak a Savaria Történelmi Karneválra érkező rajongói?
R. M.: Az idén az Aduász turnét visszük körbe az országban, ezzel lépünk fel a különböző ren­dez­vé­nyeken. Év elején mindig összeállítunk egy repertoárt a dalokból, és azt visszük magunkkal, amit a legnagyobb fesztiválokon is kap a közönség, úgyhogy a Karneválon is ezek szólalnak majd meg.

A nyári turnék után mi lesz a következő feladata, min dolgozik?
R. M.: Ha véget érnek a nyári rendezvények, akkor sem lesz igazán sok idő a pihenésre. Ugyanis 2020. február 22-én ismét Aréna-koncertünk lesz Budapesten, már erre készülünk, tervezgetünk, egyeztetünk, építjük fel a műsort. Egy fantasztikus show-val, sok meglepetéssel várjuk oda is a közönséget.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor