Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
17 állomásos turnéra indul a virtuóz zongorista, Boros Misi
2020-01. szám

A Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében első országos turnéjára indul az idén áprilisban 17. életévét betöltő Boros Misi. A Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutatóból ismert zongoraművész kimondottan e turné állomásaira összeállított műsorát 17 városban hallhatja a közönség.
Boros Misit a „zongora hercegének” is nevezik, hisz fiatal kora ellenére meghódította már a világ számos koncertszínpadát, a zürichi Ton­hal­lé­tól a New York-i Avery Fisher Hallon át a negyvenezer főt befogadó hatalmas sencseni sportközpontig, ahol az Asian Music Festival egyet­len európai meghívottjaként lépett fel 2018 telén.
A rajongók által csak Misinek hívott ifjú művész 6 éves korától tanul zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában, jelenleg a Pécsi Mű­vé­sze­ti Gimnázium és Szakgimnázium tanulója, tanárnője Megyi­mó­recz­né Schmidt Ildikó, mentora pedig a Kossuth-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely. A fiú már pici kora óta a zene bűvkörében él: már óvodásként saját dallamokat talált ki. 8 éves kora óta minden korosz­tá­lyos országos versenyt megnyert, amin elindult. Összesen 11 fontos hazai és nemzetközi versenyen szerzett első helyet, köztük Rómában, Milánóban és Párizsban. 2014-ben, amikor tizenegy évesen a Kicsik korosztályában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klasszikus zenei tehetségkutatót, a Vir­tuó­z­okat, az egész ország kedvence lett. 2017-ben jelent meg első önálló koncertlemeze.
A Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében 2020-ban első, önálló országos turnéja az ajkai és martfűi koncertekkel kezdődött, februárban Kaposváron és Szegeden, majd Győrben, Debrecenben, Szombathelyen Egerben, Nyíregyházán, Szekszárdon, Tatabányán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Mis­kol­con, Békéscsabán, Pécsett, valamint a fővárosban is hallhatja a közönség a fiatal tehetség játékát.
hirdetés

A műsort Boros Misi tudatosan, jól átgondolva állította össze Bogányi Gergely zongoraművész-mentora segítségével. A koncertek Liszt-darabokkal kezdődnek, felcsendül a Funérailles, a h-moll ballada, valamint az a-moll Paganini-etűd, illetve a 8. Transzcendens etűd. A koncert második részében Chopin játékos műveit, Schubert- és Debussy-darabokat hallhat a közönség.
Sok fiatal kezdett el zongorázni, miután hallották Misit játszani. A zongoraművésznek célja az, hogy a turné állomásain még több fiatalnak megmutassa, milyen csodálatos dolog, ha az ember tud hangszeren játszani. „Örülnék, ha a legkisebbek számára is biztatást jelentene az én személyes történetem. Sze­ret­ném, ha a fiatalok a koncertjeim által megszeretnék a klasszikus zenét” – mondta Misi.
A turné állomásairól, műsorairól, Boros Misi koncertjeiről további információt találnak a www.filharmonia.hu oldalon.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor