Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
GödöllŐsz Fesztivál – Rangos kulturális események három hónapon át
2020-06. szám

Gödöllő városa hatodik alkalommal rendezi meg a GödöllŐsz Fesztivált, ami idén is több mint ötven programot fog össze. Szeptember 1-jétől november végéig egymást váltják a zenei, színházi és képzőművészeti rendezvények, amelyek között valamennyi korosztály megtalálja a számára érdekes és tartalmas koncertet,

irodalmi estet, színházi előadást vagy kiállítást. A három hónap alatt a gödöllői kulturális életben jelentős szerepet betöltő művészeti cso­por­tok, valamint neves hazai és a nemzetközi hírű előadók produkciói váltják egymást. A GödöllŐsz programsorozatot a városban élők kul­tu­rá­lis elvárásai hívták életre: a rangos komolyzenei rendezvények, a színházi előadások és a különlegességeket felvonultató képző- és ipar­művészeti kiállítások iránti igény.
A rendezvénysorozat az újdonságok mellett összefog több, már nép­sze­rű gödöllői rendezvényt, mint például a Gödöllői Ki­rá­lyi Kas­télyban október 2-tól 4-ig megrendezésre kerülő Nemzetközi Hárfa Fesztivál és az október 22-től 25-ig zajló Liszt Fesztivál eseményeit. A két nagy­sza­bá­sú koncertsorozat nemcsak Gödöllő és a térség zeneszerető közönségének, hanem az ország távolabbi részéből érkezőknek is különleges élményt ígér. Éppígy érdemes ellátogatni a Jazz Klub estjeire, amelyeken a műfaj kiválóságai lépnek fel. A hazai zenei életben is egyre rangosabbnak számító koncerteken a fesztivál idején a Swing à la Django, a Balázs Elemér Group, a Pancastic és a Malek Andi Soulistic lép fel. Már a helyszín is különleges: a Gödöllői Királyi Váró.
A GödöllŐsz Fesztivál programjaiban fontos helyet foglalnak el a város kiemelt művészeti csoportjainak előadásai. Közülük az idei prog­ram­ban a tervek szerint a Gödöllői Szimfonikus Zenekar, a Talamba Ütőegyüttes és a Gödöllői Városi Fúvószenekar ad majd koncertet.
Fontos szerep jut a kiállításoknak is, amelyekkel a Gödöllői Városi Múzeum, a GIM-ház és a Levendula Galéria is gazdagítja a kínálatot.
A Gödöllői Városi Múzeum ez alkalommal egy vendégkiállítással készül, ami az ismert magyar mesehősöket mutatja be. A látogatók többek között Süsüvel, a Kockásfülű nyúllal, Pom Pommal és a magyar népmesék alakjaival találkozhatnak majd. A bemutatásra kerülő anyag jelentős része a debreceni Déry Múzeumból, valamint az alkotóktól és azok örököseitől érkezik Gödöllőre. A megnyitóra a tervek szerint október közepén kerülhet sor.
A Levendula Galéria magyar és külföldi művészek kiállításaival és a Magyar Festészet Napja megünneplésével, a GIM-ház pedig Bajkó Dániel képzőművész kiállításával kapcsolódik a fesztiválhoz.
A Művészetek Házában és a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban bőséges kínálat várja majd a színházi produkciók és az irodalmi estek kedvelőit. A GödöllŐsz folyamán többek között találkozhatnak Háy János íróval, Pilinszky-esttel várja a közönséget Vecsei H. Miklós színművész, valamint Molnár Ferenc két egyfelvonásosát, Az ibolya és az Egy, kettő, három című darabjait mutatják be.
hirdetés

Mindez persze csak ízelítő abból a rendkívül színes és gazdag kínálatból, amit a GödöllŐsz Fesztivál kínál a tartalmas és igényes programok iránt érdeklődőknek.








vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor