Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Szent István Napok Mosonmagyaróvár 2022
2022-07. szám

Öt helyszínen, négy színpadon több mint húsz produkció jelenik meg augusztus 19-20-án Mosonmagyaróvár történelmi belvárosában a Szigetköz legnagyobb összművészeti fesztiválján. Gasztroplacc, Gyerkőckert, Vártó és Vár Színpad, Mesterségek utcája és a Szigetköz legnagyobb
halászleve várja az érdeklődőket a nemzeti ünnepen. Best of Geszti, Tankcsapda, Boban Markovic, Halász Judit, Pál Utcai Fiúk, Csaknekedkislany, Dánielfy Gergő és az Utazók, Willcox is a fellépők között lesz a kétnapos szabadtéri fesztiválon.
A Szent István Napokon minden augusztusban a kultúráé és a szó­ra­kozásé a főszerep, szabadtéri felnőtt és gyermekprogramok, nagy koncertek az ország legismertebb előadóival, melyeknek a megújult Magyaróvári Várnegyed és Mosonmagyaróvár történelmi belvárosa, a Magyar utca ad otthont. Augusztus 19-én 16 órától a Gasztroplaccon a győri Sziporka Zenekar nyitja a kétnapos rendezvény szabadtéri fellépőinek sorát, akiket Kuna Vali és Zenekara követ. Velük pár­hu­za­mosan a Vártó Színpadon 16 órától Találkozás egy régi szerelemmel címmel megidézik a régi táncdalfesztiválok hangulatát és a legis­mer­tebb Szenes Iván-dalokat a Nagy Szenes Iván show-ban a Monarcia Operett előadásában. 19 órától pedig a színpadon a Pál Utcai Fiúk, akiket a Vár Színpadon 21 órától Geszti Péter, Kozma Orsi, Váczi Eszter, Behumi Dóri követ a Best of Geszti nagy élő koncerttel. Az augusztus 19-i szuperkoncertet 22.30-tól a Vártó Színpadon a Csak­ne­kedkislany követi, a Gasztroplaccon pedig az A’la Carte zenekar zárja az első fesztiválnapot.
Augusztus 20-án már kora reggel indulnak a programok. A belvárosban a „Mesterségek utcáján” kicsi és nagy egyaránt ízelítőt kaphat a régi mesterségekből 9 órától 15 óráig, úgy mint gyertyamártás, halász­há­lókészítés, nemezelés, csigatésztakészítés, szíjgyártás, szappankészítés, cipósütés, merí­tett­papír-ké­szí­tés, csuhé-, gyékény- és kosárfonó műhely, mackókészítés. Kipróbálhatják a rokkát, megismerkedhetnek a könyvkötővel, a szíjgyártóval. A fesztivál helyszínein élő szobrokkal és mutatványosokkal, gó­lya­lá­basokkal találkozhatnak a látogatók. 10 órakor fellép a Mofém Fúvószenekar, a KL Színház ma­rionettjátékával várják a gyerekeket, majd délre elkészül Szigetköz legnagyobb halászleve, melyet óriásbográcsban készítenek szigetközi finomságokból helyi szakácsok. Közben a Jó ebédhez szól a nóta Kosáry Judit és Sebestyén Tamás jóvoltából a Magyar utcán. A Gasztroplacc augusztus 20-án a Magyaróvári Várnál 15 órától Sebő Lili és a MOM koncertjével nyit, akiket az AveEva követ. A Gyerkőckertben 15 órától egészen este 20 óráig óriáslabirintus, kötél-akadálypálya, logikai játszóház, a Manófalvi Kalandvár és arcfestés, csillámtetoválás várja a családokat. Mindeközben a Vártó Színpadon 14 órától Halász Judit „A vitéz kalóz meg a nagymama” koncertjével várja a gyerekeket. 16 órától követi Dánielfy Gergő és az Utazók fellépése, majd 18.30-tól a színpadon a Boban Markovic Orkestar zenél. 21 órától az est szuperprodukciója a Vár Színpadon a Tankcsapda lesz, majd 22.30-tól tűzijáték, és a kétnapos fesztivál zárása 23 órától Willcox fellépése.
hirdetés

A Szent István Napokon este a csodás helyszínen fényfestés is elvarázsolja a látogatókat. A Vár Színpad élő nagykoncertjeire kell csak jegyet váltani, minden más program ingyenes. A Best of Geszti és a Tankcsapda koncertekre már elővételben lehet belépőt vásárolni az interneten. A jegyek ára 2500 forint. A belépés 10 év alattiaknak ingyenes.
Élő nagykoncertek, színes családi és gyermekprogramok várnak minden korosztályt a folyók által romantikusan átszelt város szívében, ahol gyalogosan és kerékpárral is barangolhatnak. A Vártó és a folyók kellemes és egyedi hangulatot kölcsönöznek a rendezvénynek. Ünnepeljenek Mosonmagyaróváron augusztus 19-20-án a szabadban, de mégis egy folyók ölelte városban, a Szigetköz szívében, ahol két napra a kultúráé a főszerep.
Találkozzunk a Szigetköz legnagyobb összművészeti fesztiválján Mosonmagyaróváron 2022-ben!

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor