Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 4., szombat
Mónika, Flórián

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
JAZZFŐVÁROS: a legkulturáltabb fiatalos, családi fesztivál
2023-07. szám

Ha azt hitte, hogy Kecskeméten csak homok van, Caramel – Újra és Mesterkód részletek és nyáron vízpart híján nem is érdemes odamenni, tévedett. A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Domb Beachnél gyönyörű tó is van, óriási füvesfás területtel, ideális fesztiválterep. Itt rendezik meg
augusztus 3-6. között a régió legnagyobb és sokak szerint legjobb, de mindenképpen legkülönlegesebb szabadtéri klasszikus jazzfesztiválját. Zenei szempontból kifejezetten a klasszikus (táncolható) jazz jelenti a fesztivál arculatát, de abban a legszélesebb spektrumot fedi le: ragtime, blues, New Orleans-i jazz, dixieland, hot jazz, swing, boogie, sőt egy kis bossa nova és rockabilly is belefér a kínálatba. De a zene csak apropó ahhoz, hogy a közönség jól érezze magát, a teljes kikapcsolódásról tizenhét (!) kísérőprogram is gondoskodik. Családdal, barátokkal ideális, de az egyedül érkezők is jól érzik magukat. Ahogy Freddie, a fesztivál házigazdája fogalmazott: „a leginkább az tetszik benne, hogy milyen szinten összekovácsolja az embereket”.




VII. JAZZFŐVÁROS fesztivál,
Kecskemét, 2023. aug. 3-6.: 4 nap, 5 színpad, 10 ország, 120 zenész, 40 óra zene!


A fellépők a nemzetközi élvonalba tartoznak. A barcelonai Sant Andreu Jazz Band igazi világszenzáció, a zenekarvezető Joan Chamorro pedagógiai csodája: a 7-20 évesekből álló big band világszínvonalon játszik, minden fesztivál szívesen látott vendége. A római Emanuele Urso elképesztő virtuozitású dobos és klarinétos, nem véletlenül hívják a swing királyának; Kecskemétre a kvartettjével érkezik. A berlini Jungle Jazz Band tagjai között francia, spanyol, olasz, orosz és német zenészek vannak, s a zenekar a laza New Orleans-i jazznek ugyanúgy nagymestere, mint a lüktető swingnek. A holland Tijn Trommelen Quartet a német Thimo Niesterok trombitással kiegészülve a fiatal generáció legígéretesebb képviselőiből áll, mindannyian többszörös díjnyertesek. Kifejezetten swingtáncosok részére alakította ki repertoárját a cseh Swing Kong Dance Orchestra. A magyar zenészek között megtalálható a házigazda zenekar, az eMeRTon-díjas, 38 éves Bohém Ragtime Jazz Band, a dél-amerikai zenét játszó Cafuné vagy éppen az őrült bulik letéteményese, a Tom White & the Mad Circus és számos más formáció. Fontos része a fesztiválnak a swingtánc, idén kiváló amerikai és osztrák táncosok is ellátogatnak a rendezvényre.


17-féle kísérőprogram
A programkínálat nagyon gazdag: a 40 óra zene mellett az érdeklődők kipróbálhatják a swingtáncot néhány kezdő bemutató óra keretében. Lesz veteránjármű bemutató, futóverseny, zenés váltófutás, családi kerékpáros váltó, kvíz-tájfutás, foci-, röplabda- és kosárlabda-kupa, sárkányhajózás, labirintuspálya, Decathlon Sportpark, társasjáték sátor, kezes-lábas játszóház, arcfestés, de célbarúgó- és kosárdobó-verseny is.
Napközben a fesztiválbelépővel ingyenes fürdési lehetőség a tóban, vízicsúszda, változatos és viszonylag olcsó étel- és italkínálat, étel-ital, kempingezési lehetőség.

hirdetés

A legfontosabb, hogy a közönség imádja a fesztivált:
---
„Nagyon sok fesztiválon és viszonylag sokfélén megfordulok, biztos, hogy számomra ez volt a legjobb fesztivál. Épp elég színpad, szuper és elegendő kiegészítő programok (nem éreztem folyton, hogy lemaradok valamiről, de azt sem, hogy két nap után kezd unalmas lenni), épp elég kaja-pia nagyon normális áron, szuper vizesblokk az utolsó órákban is!!!”
---
„Családias, laza, élhető, emberi: semmi kényszer, napközben strand, este tánc. Imádtam, maradtam volna még vagy egy hétig.”
---
„100% minőségi zene! Kulturált közönség. Nagyon jó helyszín. :)”
---
„A legkulturáltabb zenei fesztivál az országban.”
---
„Jól szervezett, igényes fesztivál, profi előadókkal, remek szabadidős programokkal, igényes gasztro­kí­ná­lat­tal. Kihagyhatatlan!”
---
„Különleges hangulat egy különleges helyszínen. Fesztivál, strand, bohémság :)”
---
„Nagyon szimpatikus a környezettudatosság a fesztiválon. Mindig remek a fellépők listája, remek a szer­ve­zés. Kisgyermekes apaként nagyon örülök annak, hogy több program van, amely megszólítja a gyerekeket is.”
---

Bővebb információ: www.jazzfovaros.hu

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor