Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 3., péntek
Tímea, Irma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
A Crescendo Selecta nyert Szolnokon
2023-10. szám / P. M.

Véget ért az Öröm a Zene tehetségkutató 2022/2023-as évada. Az egyik utolsó megmérettetést, a szeptember 30-án, a szolnoki Tisza moziban rendezett VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatót a Crescendo Selecta együttes nyerte. A Székesfehérvárról indult formáció ezzel jogot szerzett arra,
hogy részt vegyen az Öröm a Zene országos döntőjén október első hétvégéjén, Gyálon.
A Meg egy cukorka, a Carson Coma és a tavalyi nyertes Cloud Factory után a Székesfehérvárról indult, de ma már a főváros felé orientálódó, hattagú Crescendo Selecta is elmondhatja magáról, hogy megnyerte az AztaQ amatőr zenei tehetségkutatót. A 2023-as versenynek a szolnoki Tisza mozi adott helyet, ahol a nevező zenekarok közül – a szervezők előzetes válogatása után – öt együttes és egy szólóprodukció léphetett színpadra. Az Andrásik Remo (az Öröm a Zene vezetője), Cserfalvi Zoltán (a szolnoki Denevér Hangstúdió hangmérnöke), Horváth Gergely (rádiós szakember), Farkas Róbert (trombitás, zenetanár), Maróthy Zoltán (gitáros, a Kőbányai Zenesuli igazgatóhelyettese) és Pap Béla (szolnoki zenei mindenes) alkotta zsűri a másfél éve alakult, jazzes motívumokkal fűszerezett neo-soul, pop, funky és R&B stílusú dalokat játszó Crescendo Selectát juttatta Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből az Öröm a Zene döntőjébe.

A hagyományoknak megfelelően a VII. AztaQ amatőr zenei tehetségkutatón is átadták az Újfalusi Gábor-díjat, amit minden alkalommal egy kiemelkedő zenei tehetséget mutató előadó kaphat meg, az elismeréssel pedig a szervezők az Öröm a Zene sorozat elindításában is múlhatatlan érdemeket szerzett, a 2015-ben elhunyt szakember előtt tisztelegnek. Szolnokon a zsűri Ujj Misának, a Heron Lane zenekar basszus­gitárosának ítélte az elismerést.
hirdetés

A támogatóknak köszönhetően egyetlen fellépő formáció sem távozott üres kézzel a VII. AztaQ-ról. A szolnoki Denevér Hangstúdióban a KabinLáz zenekar dolgozhat majd az új dalain, a Roland 5000 Hangszerbolt kínálatából a Heron Lane és Lovas Juci válogathat, a Tisza mozi által szervezett ATAFF music fesztiválra a Klisé kapott meghívást, míg a Ceglédi Advent rendezvényein Lovas Juci és a Heron Lane, a jövő évi szolnoki Gulyás Fesztivál rock színpadán pedig a Gedeon Reflects léphet majd fel. Az AztaQ szervezői elégedetten nyilatkoztak az idei szolnoki tehetségkutatóról, hiszen a tavalyinál kétszer több formáció jelentkezett a megmérettetésre. És, mint a zsűri tagjai is többször elmondták, a Tisza mozi színpadán végül hat olyan fellépőt láthattak, amelyek már bárhol, bármikor megállnák a helyüket. Az Öröm a Zene országos tehetségkutató sorozat várhatóan 2024-ben is folytatódik, így jövőre ismét lehet Szolnokon AztaQ amatőr zenei tehetségkutató.



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor