Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 3., péntek
Tímea, Irma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Örömzene, különleges zenei utazás és jubileumi koncert novemberben a MOMkultban
2023-10. szám

Utolsó fellépésén a Gemini zenekar igazi örömzenélésnek ígérkező koncertje során az együttes örökzöldjeit, valamint külföldi világslágereket tár a közönség elé a MOMkultban. A Volt egyszer egy Gemini zenekar koncert és emlékesten az egykori zenekari tagok mellett meghívott zenészek
és előadók által régi nagy angol-amerikai slágerek (Deep Purple, San­tana, Bee Gees), valamint saját kormeghatározó és irányadó dalok (például Vándorlás a hosszú úton, Néked csak egy idegen, Azon a szombat éjszakán, Semmi sem tart örökké stb.) hangzanak el.
A Gemini zenekar az 1960-70-es évek meghatározó csapata volt, or­szág­szerte számos Gemini klubban játszott, és minden csütörtökön telt házas koncertet adott az Ifjúsági Parkban. Guinness-rekord is fűződik a zenekarhoz: egy alkalommal 18 órán keresztül egyhuzamban zenéltek az Ifi Parkban. 2001-ben jelent meg utolsó lemezük, a Budapest Kon­gresszusi Központban tartott koncertjükön elhangzó műsorból válogatott album. A november 12-i koncert során közreműködnek a zenekar alapító tagjai közül sokan, valamint az elmúlt évtizedekben a Geminiben muzsi­káló zenészek: Baranski László – gitár, Bardóczi Gyula – dob, Heilig Gábor – basszusgitár, ének, Markó András – orgona, ének, Victor Máté – ének, Kovács Péter Kovax – zongora, ének, Porvay György László – basszusgitár. A MOMkult-beli koncert egyik különlegessége, hogy az emlékgála vezetését elvállalta B. Tóth László legendás műsorvezető.

*

Különleges zenei utazásra hívja közönségét Perczel-Kováts Orsolya Feeling Good című koncertjével. Hazánk egyik legfoglalkoztatottabb énekesnője ezúttal jól ismert da­lokkal, örökzöld slágerekkel mutatja be a női lélek sokszínűségét, hangulatait, vágyait, amelyeket a legtöbb nő minden bizonnyal hozzá hasonlóan szeretne átélni, és amelyeknek a férfiak is részesei, néha csodálattal, néha értetlenül. Ezt az utat ő maga is megtette, hiszen átélt mélységeket és magasságokat, fájdalmat és örömöt, míg eljutott odáig, hogy teljesnek érzi magát: ezt tükrözi a koncert címe, és ezt sugallják a dalok is, amelyeket egyedi hangzásvilágban élvezhet majd a közönség.
Perczel-Kováts Orsolya több évtizede tartó sikeres énekesnői és ze­nész karrierje során mindig törekedett arra, hogy kizárólag színvonalas produkciók részese legyen, legyen szó a saját, Ne ígérj című albumáról vagy színészi, énekes-pedagógusi pályájáról, és persze ez nem volt más­képpen most sem, amikor megálmodta ezt az estét.
A november 21-i, MOMkult-beli exkluzív koncert során olyan slágereket hallhatunk, mint a Diamonds Are a Girl’s Best Friend, a Szerdán tavasz lesz, a Boldogság és én, a Tíz után vagy a Feeling Good. A kitűnő énekesnő azokkal a művészbarátaival lép fel, akiket szívesen választott útitársnak: Farkas Gábor Gábriel, a Studio11 Ensemble és a Danubia Zenekar.
A koncert egyben egy dalpremier is lesz: Révész Richárd – Molnár Levente – Major Eszter szerzők kifejezetten az énekesnőnek írt, új dalát élőben itt hallhatja először a nagyközönség.
hirdetés


A dallamos jazzt és az igényes popzenét stílusosan ötvöző Chameleon Jazz Band az elmúlt években 9 európai ország 50 városában több mint 350 koncertet adott. 2021 tavaszán jelent meg a nyolc saját dalt tartalmazó, Stories című albumuk, valamint 2021 novemberében Live from Tokaj című kisfilmjük. 2022 májusában új videóklippel, 2022 decemberében a You and I című kislemezzel jelentkezett a formáció. A 2023/24-es évadban kezdetét veszi a 20 éves jubileumi koncertkörút, mely többek között érinti Bécset, Budapestet, Marosvásárhelyet, Prágát és Stuttgartot.

A fennállásának huszadik évét most ünneplő Chameleon Jazz Band vendégművészei voltak – a teljesség igénye nélkül – az elmúlt húsz évben: Berki Tamás, Charlie, Hajdu Klára, Horváth Misi, Kozma Orsi, Malek Andrea, Náray Erika, Szulák Andrea, Feng Ya Ou.
A formáció alapítója és művészeti vezetője, az Artisjus-díjjal kitüntetett Bálint Rezső harsonaművész mellett a november 23-i, MOMkult-beli koncerten közreműködnek Birinyi Márk Ádám – zongora, Fövenyi Máté – gitárok, Sárkány Bertalan – ütőhangszerek, Sárosi Áron – basszusgitár, Telek Attila – dobok, Tóth Bence – tuba.





vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor