Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 3., péntek
Tímea, Irma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Az életörömre hangolunk: hamarosan újra Zsidó Kulturális Fesztivál!
2022-07. szám

A 24. Zsidó Kulturális Fesztiválon a közönség ismét a hazai és nemzetközi zenei élet sztárjaival találkozhat szeptember 4. és 12. között. Igen színvonalas zenei programot állítottunk össze, de idén bővítettük a kínálatot, s lesznek irodalmi rendezvények is. Mivel nehéz évek vannak mögöttünk, a 2022-es zsidó fesztivál jelmondata idén így hangzik: „Életörömre hangolunk!”.
Biztosak vagyunk benne, hogy nemcsak az évről évre visszatérő kö­zön­ségünk, de az idei Zsidó Kulturális Fesztiválra most először elláto­gató kedves vendégeink is el lesznek ragadtatva attól a különösen gazdag programkínálattól, amelyet az idén szeptember 4-től szeptember 12-ig tartó rendezvénysorozatra állítottunk össze.
Mindig is hangsúlyt helyeztünk az igényes művészeti szórakoztatásra, ám idén még inkább igyekeztünk olyan programokat kínálni, amelyek segítenek elfeledtetni mindannyiunkkal azokat a rettenetes, vírusterhelt éveket, amelyeket remélhetőleg magunk mögött hagytunk.
Ezt szem előtt tartva az idei Zsidó Kulturális Fesztivál közönsége a magyar zenei élet olyan kiváló énekeseivel, művészeivel találkozhat a bő egy hét alatt, mint Falusi Mariann, Koncz Zsuzsa, Rost Andrea, Malek Andrea, Müller Péter Sziámi, Oláh Ibolya vagy Szulák Andrea. A színházak világában nemcsak a prózai alakításaikkal, de az énektu­dá­sukkal is kiemelkedő színművészek közül pedig – a teljesség igénye nélkül – olyan meghatározó művészek fogadták el meghívásunkat, mint Csákányi Eszter, Feszt­baum Béla, Gergely Róbert, Hegyi Barbara, Hernádi Judit vagy Kern András.
Az énekeseken és a színészeken kívül természetesen a hazai zenésztársadalomból is jelentős művészek képviseltetik majd magukat. Velünk lesz többek között Födő Sándor, Havasi Balázs, Heilig Gábor, Gerendás Péter, Jáger Bandi, Korcsolán Orsolya, Szakcsi Lakatos Béla.
Nem maradhat el a mindenkori Zsidó Kulturális Fesztiválokon mindig hatalmas sikert arató, Jávori Fegya által vezetett Budapest Klezmer Band, valamint a Masa Tamás által vezetett Sabbathsong Klezmer Band koncertje sem, hiszen ez a két zenekar immár olyannyira hozzátartozik a fesztiválhoz, mint maguk az ikonikus helyszínek. A kedves közönségünket ezúttal is várjuk a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai és a Rumbach utcai zsinagógába, míg idén új helyszínként jelenik meg a Városliget új szépsége, a Magyar Zene Háza.
A vendégeink már megszokhatták, hogy nemcsak a hazai művészeti élet színe-java fordul meg nálunk a fesztivál idején, de igyekszünk nemzetközi sztárokat is Budapestre csábítani. Idén föllép a Zsidó Kulturális Fesztiválon az izraeli popzene új keleti dívája, a gyönyörűséges hangú és különleges kisugárzású Lala Tamar, aki az észak-afrikai zsidó örökségét különleges, modern módon dolgozza fel zenésztársaival. Lala Tamar sugárzó nőiességével és karakteres orgánumával hitelesen jeleníti meg a marokkói spanyol zsidó zenei kultúrát.
hirdetés

Itt lesz a szintén izraeli Nigun Kvartett, valamint a szefárd dalokat ihletett előadásban közvetítő Mara Aranda művésznő Spanyolországból, aki a szefárd zene egyik legnagyobb spanyol sztárja. Első zenekarával valenciai zenei alapokon dolgoztak fel arab, balkáni, görög, izraeli és török dallamokat – ezért kezdték az énekesnőt úgy emlegetni, hogy ő a Földközi-tenger emberi hangja.
Ha ennyi még nem volna elég, idén lesznek rendhagyó produkciók is. Közönségünknek kedveskedünk egy Radnóti- esttel, amelynek résztvevői Dés András, Dés László, Fullajtár Andrea, Lukács Miklós és Mácsai Pál; lesz egy Barbra Streisand előtt tisztelgő rendezvényünk; sőt, egy ősbemutatóra is sor kerül, hiszen most először kerül színre Teszter Nelli és Nógrádi Gergely Forró csokoládé című zenés komédiája.
Ebben a rövid ajánlóban természetesen nem fért el az a gazdag kínálat, amely az idei fesztivál közön­ségé­re vár, ezért a részletekért tájékozódjanak a rendezvény honlapján s az egyes műsorok ismertetőjében.
Szeretettel várjuk önöket szeptember első felében, s ne feledjék: mi már az életörömre hangolunk!

A részletes program megtekintéséért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.zsidokulturalisfesztival.hu

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor