Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 3., péntek
Tímea, Irma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Még több zene a Városmajorban!
2022-07. szám

Augusztusban is sokszínű és minden korosztályt megszólító koncertkínálattal, visszatérő fellépőkkel, itt debütáló előadókkal, múltidéző slágerekkel és izgalmas zenei fúziókkal várja közönségét a Városmajori Szabadtéri Színpad.

2022-ben is visszatér a majori deszkákra a Müller Péter Sziámi And­Friends zenekar, akik a fantasztikus kanadai énekes és dalszövegíró, Leonard Cohen emléke előtt tisztelegnek a művész legemlékezetesebb dalaival augusztus 6-án. A Leonard Cohen magyarul című koncert sztárvendégei Csákányi Eszter, Thuróczy Szabolcs és Fehér Anna e. h. lesznek. A zenekar évekkel ezelőtt először Az Élet Menete Alapítvány felkérésére lépett fel a Dohány utcai zsinagógában, ahol a koncert olyan elsöprő sikert aratott, hogy a válogatást később az ország számos más helyszínén is bemutatták. Budapesten a közönség utoljára 2016-ban láthatta a produkciót a Kongresszusi Központban, 2022 nyarán pedig a Városmajori Szabadtéri Színpadra is megérkezik.

Bangó Margit világhírű cigány- és magyarnóta-énekes 72. születésnapja alkalmából országjáró turnéra indul, melynek egyetlen budapesti állomása a Városmajori Szabadtéri Színpad lesz augusztus 13-án. A jeles alkalom méltó ünnepe lesz a művésznő több mint ötvenévnyi munkásságának, eddigi életművének, amely sok száz éves magyar és roma értékeket őriz. A Kossuth-díjas előadóművész zenei pályájának egyik legfontosabb tényezője a hitelesség. Magával ragadó előadásmódja mellett ez a kulcsa annak a csodás érzésnek, ami elfogja az embert, ha a dalait hallgatja. Zenei repertoárja egy „hungarikum zenetár”. A Swing à la Bangó című koncerten a művésznőt a 2021-es A Dal döntős zenekara, a hungarian django swing stílust megteremtő Swing à la Django zenekar kíséri végig. Az elmúlt évek leghangosabb sikere egy olyan nagyszabású nemzetközi produkció volt, ahol Stochelo Rosenberg, világhírű manouche gitáros és Roby Lakatos vendégművészek társaságában léptek fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A pandémiás időszakot nem számítva a zenekar tagjai a hazai fesztiválok állandó fellépői, magával ragadó előadásmódjuk és zenei virtuozitásuk azokat is azonnal meghódítja, akik először vesznek részt pörgős koncertjeiken. A django pop és a hungarian django swing műfaj megalkotása szintén az ő nevükhöz kötődik.
hirdetés


A Szalóki Ági gyerekzenekar közel 20 év alatt négy albumot készített, több mint 600 koncertet adott Magyarországon és a határon túli magyarok közösségeiben. A zenekar mindvégig hű maradt alapelveihez, a gyerekek iránti tisztelet az irántuk való figyelemmel, zenei igényességgel is párosul. Zenéjükben, a magyarországi gyerekzenék történetében először szólalt meg hangszeres improvizáció, a zenekar elsőként emelte be a jazzt a gyerekzenébe, de cigány nyelvű dalokkal is ők szóltak először gyerekközönséghez. Lemezeik zenei anyagát főleg énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás, Garaczi László és mások költeményei. A zeneszerzők Ági összeszokott csapatával minden lemezen színes, izgalmas zenei világot hoztak létre: a dalok a magyar, a cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. Koncertjeik afféle zenés játszóházként funkcionálnak, melyek jól egészítik ki a hazai alapfokú oktatási intézmények munkáját. A Szalóki Ági gyerekzenekar augusztus 6-án délelőtt ad koncertet a Városmajori Szabadtéri Színpadon



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor