Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 4., szombat
Mónika, Flórián

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
A revü világát idézi meg a Szolnoki Szimfonikusok újévi gálája
2023-12. szám

Január 20-án tizedik alkalommal tart újévköszöntő hangversenyt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. A nagyszabású zenés, táncos showműsorban a Szoldance TSE mellett számos más nemzetközi hírű versenytáncos, illuzionista és akrobata is közreműködik. A különleges jubileum alkalmából
Patkós Imrével, az együttes ügyvezető-szakmai igazgatójával beszélgettünk.

Mikor indult az újévi tánckoncertek sorozata?
P. I.: A Szolnoki Szimfonikus Zenekar újévköszöntő koncertjeinek sorozata 2012 januárjában indult, és ma már a város és a régió egyik legvonzóbb rendezvényének számít. A Városi Sportcsarnokban meg­ren­dezett nagyszabású, komplex művészeti produkcióval új műfaj szüle­tett, amely a tánckoncert elnevezést kapta. Az együttes évről évre – a járvány és az energiaválság sújtotta időszakot leszámítva – mű­­sorra tűzi újévi gálakoncertjét januárban. Ez a rendezvény mára országos hírűvé nőtte ki magát, és a társadalmi élet kiemelkedő ese­ményévé vált. A 2024-ben megvalósuló összművészeti produkció ismét új és igazán különleges témára épül, mellyel a Szolnoki Szimfo­nikusok kétségkívül elkápráztatja majd több ezer fős közönségét.

Mire számíthat az, aki eljön a gálakoncertre?
P. I.: A 2023 januárjában bemutatott Hegedűs a háztetőn című nagy sikerű koncert után döntöttünk úgy, hogy megújítjuk a tánckoncert hagyományát. Nemcsak egy újévi hangversenyre számíthatnak, akik eljönnek, hanem hamisítatlan revühangulatra: zenészek, táncosok, akrobaták és illuzionisták látványos és lélegzetelállító műsora fogja szórakoztatni a közönséget.
hirdetés

Minden évben ügyelnek arra, hogy az összművészeti produkciókban neves és elismert közreműködőkkel lépjenek színpadra. 2024 januárjában kikkel találkozhatunk majd?
P. I.: Az előadás koreográfusa Valc Szabolcs, a Dancing with the Stars vezető koreográfusa és Püspöki Dávid, a SZOLDANCE TSE elnöke. Mindkettőjük neve elismert a szakmában. Az est műsorvezetőjeként Gundel Takács Gábort üdvözölhetjük, nyilvánvalóan őt senkinek nem kell bemutatni. Profizmusával köny­nyed, szórakoztató konferansziéként fogja a közönséget kalauzolni a revü világába. Nem utolsósorban szeretném kiemelni a tánckoncert karmesterét, Kanai Toshifumit, aki már 2021 óta dolgozik a Szolnoki Szimfonikusokkal. Mind a művészeti vezető, mind a dirigens nagyon ügyel rá, hogy a fellépő művészek maradandó élményt nyújtsanak a nagyközönség számára. A jubileumi előadás azért is lesz különleges, mert bár a szimfonikusok mellett már közreműködtek artisták különböző produkciók során, de illuzionisták most először csatlakoznak.

Igazán sűrűn indul a zenekar 2024-es éve, hiszen január hónapban a REVÜ előtt egy nemzetközi sztárparádét felvonultató turné is szerepel a programjában. Melyek ennek az állomásai, részletei?
P. I.: A Szolnoki Szimfonikus Zenekar számtalan alkalommal öregbítette Szolnok város hírnevét mind a fővárosban, mind külföldön. Most is megfeszített tempóban dolgozik, ugyanis röviddel az újévi koncert előtt egy négy koncertből álló turnén vesz részt egy teljesen más reper­toárral. Az együttessel és a külföldi szólistákkal (Luu Hong Quang – zongora, Kyoung-Joo Sung – hegedű, Haejin Lim – brácsa) Szolnok mellett Budapesten, Bécsben és Salzburgban is találkozhatnak a klasszikus zene kedvelői. A turné karmestere a török származású dirigens és zeneszerző: Orhan Salliel.



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor