Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 3., péntek
Tímea, Irma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
A Margitszigeti Színház ajánlata
2024-03. szám

Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi: MÁRIA EVANGÉLIUMA / rockopera
A népszerű rockopera, a Mária evangéliuma pünkösdkor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi mesteri zenés alkotása május 19-én este


látható. A műfaj legjobbjai a főszerepekben! Mária: Bordás Barbara, Jézus: György-Rózsa Sándor, János apostol: Földes Tamás, Heródes: Molnár Levente operaénekes.
Egy anya szeretete, áldozata és élete ismerős dallamokkal, eredeti látványvilággal a szabadtéri nagyszínpadán a csillagok alatt kel életre. Az előadás rendezője Juronics Tamás, látványos díszletét Cziegler Balázs, jelmezeit Benedek Mari tervezte. A grandiózus előadásban közreműködik a Szegedi Kortárs Balett, valamint a Győri Nemzeti Színház zenekara és kórusa.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Május 19., vasárnap 20:00 (esőnap: május 20.)


SZABADAKARAT >>>>
koncertszínház

A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben is szabadon mozgó, koncerthangulatú történetet, a szabadakarat >>>> című előadás. Az innovatív színpadi megoldásokat fülbemászó dallamok és népszerű hazai művészek – Schoblocher Barbara, Ember Márk, Staub Viki, Tóth Mátyás – teszik felejthetetlenné. A történetmesélés során markáns karakterrel, új hullámos zenei vonallal jelennek meg a mai fiatal generáció kommentjei, AKC Misi (Vellinger Mihály) és a rapper, Filo (Fuchs Benjamin) tolmácsolásában: A zenekar tagjai Furák Péter, Jancsó Gábor, Mózner László, Kiss Péter és Pusztai Csaba.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Május 28., kedd 20:00 (esőnap: május 29.)



NEMZETI FILHARMONIKUS ZENEKAR
KÖZREMŰKÖDIK BALÁZS JÁNOS ZONGORAMŰVÉSZ
Nyitókoncert

A Margitszigeti Színház minden évben nagyszabású eseménnyel ünnepli meg a Nemzeti Összetartozás Napját. Minden évben hagyományosan a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közösen készülnek erre a napra. Idén Balázs János, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész csatlakozik a zenekarhoz, a karmester Madaras Gergely lesz. Olyan népszerű művek mellett, mint Liszt Magyar Fantáziája, Beethoven 5. szimfóniája és az Örömóda, a műsor olyan ínyencséget is tartogat, mint a hazánkban még eddig nem hallott Garam menti táncok Moyzestől.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Június 4., kedd 20:00 (esőnap: június 5.)

hirdetés

A csodálatos magyar jazz
A JAZZ és BOR ünnepe a Margitszigeti Színházban

A Magyar Jazz Szövetség és a Margitszigeti Színház első alkalommal rendezi meg a JAZZ és BOR Ünnepe Fesztivált. A hétvége alkalmával a június 8., szombat esti nagykoncert mellett június 7-én, péntek késő délutántól és a szombati nap folyamán kisebb koncertekkel, hangulatos zenékkel is várjuk a közönséget színházunk Kerengőjében a Víztorony lábánál. A június 8-án megrendezett gálaműsoron több mint 50 kiváló magyar jazz-zenész lép színpadra majd olyan formációkkal, mint a Hot Jazz Band, a Budapest Ragtime Band vagy a BJC Big Band. Az esemény színvonalát ismert vendégszólisták is emelik, mint például a világhírű szaxofonos, Tony Lakatos és a montreux-i versenygyőztes énekesnő, Szőke Nikoletta vagy a Magyar Jazz Tiszteletbeli Nagykövete, Borlai Gergő.


Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Június 7-8-9., szombat 20:00 (esőnap: június 9.)


margitszigetiszinhaz.hu
















vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor