Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 20., szombat
Tivadar

 
 
Nyomtatható változat
Jön
Új helyszínen, idén is világsztár fellépőkkel jön a VeszprémFest! – július 12–15.
2017-04. szám

Az idén 14. évébe lépett fesztivál új szabadtéri helyszínre költözik, és 4 napon át várja vendégeit Veszprém egyik legszebb helyén, a História Kertben. A festői szépségű park északi oldalát az
egykori pihenő felújított épülete, nyugati oldalát a vár kontúrjai, míg délről az Óváros tér épületeinek látványa határolja. Itt állítják fel a szervezők a rendezvény nagyszínpadát és 2-3000 fős nézőtérét.
A fesztivál nyitónapján, július 12-én a kameruni származású Richard Bona lép fel afro-kubai együttesével, a Mandekan Cubanóval. Bona könnyed énekhangja, lehengerlő basszusgitározó tehetsége, egye­dülál­ló dal- és zeneszerzői hozzáértése azon kevés afrikai művészek közé emelte őt, akik kulturális határokon átívelő nemzetközi hírnévre tettek szert. Egyedi és felvillanyozó stílusa, ahogy kapcsolatba lép közönségével, az, ami meghatározza őt – Bona egy igazi zenész.
Másnap, július 13-án Heather Small ad koncertet. Small 11 millió eladott lemezzel, 2 Brit Awards és a Mercury Music Prize díjjal, valamint számtalan világturnéval a háta mögött korunk egyik leg­si­ke­re­sebb női művésze. Az M People együttes tagjaként – mialatt komoly sikereket értek el olyan slágerekkel, mint a „Moving On Up” és a „One Night In Heaven” – Heather a ’90-es évek egyik meghatározó hangjává vált. 2010-ben tagja lett az óriási sikerű „Here Comes the Girls” projektnek, szóló albuma, a Proud címadó dala pedig szinte nemzeti himnusszá vált.
Július 14-én egy élő legenda, Tom Jones énekel – a nagy érdeklődésre tekintettel – a Veszprém Arénában. Magával ragadó előadása zenei korszakokon ível át, fiataloknak és időseknek, férfiaknak és nőknek, a mainstream és a rétegzene rajongóinak egyaránt szól. Tom Jones 50 éves karrierjét lenyűgöző módon a szakadatlan fejlődés jellemzi. Amellett, hogy népszerűsége előadóművészként töretlen, 75 évesen legutóbbi albumjáról életpályája eddigi legjobb kritikáit zsebelhette be.
hirdetés

Július 15-én, a zárónapon Prince hajdani zenekara, a The New Power Generation (The NPG) lép fel a Veszprém Arénában, a „Celebrating Prince” turné keretében. A The NPG 1990–2013 között volt Prince kísérő zenekara. Utoljára 2013-ban játszottak együtt, majd 2015-ben a The NPG néhány tagja újra összeállt, hogy Prince-szel megalkossák az énekes utolsó stúdióalbumát, a Hit n Run Phase Two-t. A VeszprémFest szervezői ezzel a koncerttel tisztelegnek Prince zsenialitása előtt.

www.veszpremfest.hu


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor