A Móricz Zsigmond Színház Meseautója nyitja a nyíregyházi Szabadtéri Színpadot
2018. június 22. /

Augusztus 18-án, majd 19-én Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult Szabadtéri Színpad Nyíregyházán.

A megszépült Szabadtérin bővült a nézőtér is, így idén már kis híján ezer látogató foglalhat majd helyet az előadásokon. Néhány év eltelik, míg a rózsakert visszanyeri eredeti pompáját, de mindent megteszünk azért, hogy egy gyönyörű, virágos, zöld növényekkel teli kert fogadja is­mét a romantikus nyári esték szerelemeseit a szabolcsi me­gye­szék­he­lyen, a Benczúr téren.
Szente Vajk a Hello, Dolly! és a Sherlock Holmes után harmadik, nyíregyházi rendezésére készül. A Meseautó című legendás film alapján készült, de a mostani előadásra további újdonságokkal teli musical comedyben helyet kapnak a mára mítosszá vált karakterek éppúgy, mint a jól ismert, szállóigévé vált szófordulatok, sodró ritmusú dalok kíséretében. A főbb szerepekben Gulácsi Tamást és Rák Zoltánt láthatjuk majd. A társulat saját művészei mellett két, a Pesti Magyar Színiakadémiára járó növendék is fellép a nagyszabású produkcióban, egyikük Venczli Zóra. Kovács Vera szerepét pedig – egy különös véletlen egybeesés folytán – épp Kováts Vera alakítja váltott sze­reposz­tás­ban. A fiatal banki alkalmazott lányt az előadás másik szereposztásában Kónya Merlin Renáta formálja meg, aki idén már bemutatkozott a nyíregyházi nézők előtt a Diótörő herceg, a Chicago és a Maszmók Afrikában című előadásokban. A lendületes adaptáció minden idők egyik legsikeresebb magyar han­gos­film­jét tálalja fel vadonatúj zenés darab formájában. Az új dalok szerzője Bolba Tamás, de a híres Márkus Alfréd-dal is felhangzik majd a Szabadtérin természetesen. Turi Erzsébet látványos díszleteivel, Kovács Yvette impozáns jelmezeivel és Túri Lajos koreográfiájával a Meseautó – ahogy szeretjük, amilyennek ismerjük – 2018-ra hangolva Nyíregyházán várja a nagyérdeműt!